ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προσωρινή η μετακόμιση του Υπ. Εξωτερικών - Οι εργασίες που χρήζει το κτήριο

Τι ανέφεραν στην «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» Αλέξης Βαφεάδης και Θεόδωρος Γκότση

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις τρεις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρθηκε ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης. Όπως εξήγησε στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» οι εργασίες αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, επιδιορθώσεις λόγω διαρροής όμβριων υδάτων στο επίπεδο της οροφής αλλά και συντηρήσεις αφού κάποια σημεία από τα εξωτερικά επιχρίσματα έπεσαν στο έδαφος προκαλώντας ζητήματα ασφάλειας.

Διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες εντός του Υπουργείου, ωστόσο οι προετοιμασίες προχωρούν έτσι ώστε το έργο να προσφοριοδοτηθεί. Ερωτηθείς αν προκύπτει γενικότερο θέμα με τα κυβερνητικά κτήρια, ο κ. Βαφεάδης είπε ότι μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, έχει ξεκινήσει μια δράση για να γίνει οπτικός έλεγχος, από πολιτικούς μηχανικούς, όλων των κτηρίων που στεγάζουν κυβερνητικές υπηρεσίες. Θα ετοιμαστούν εκθέσεις και η κατάσταση θα αξιολογηθεί, είπε ο κ. Βαφεάδης. 

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης, δήλωσε ότι η μεταστέγαση του Υπουργείου σε νέο κτήριο θα είναι προσωρινή. Η εξέλιξη αυτή, σημείωσε, δεν αφορά προβλήματα με τη στατικότητα του κτηρίου αλλά την ανάγκη για ανακαίνιση. Ο κ. Γκότσης ανέφερε πως είναι ένα θέμα που συζητείται εδώ και αρκετά χρόνια και πως στο παρελθόν υπήρξε δυστοκία στην εξεύρεση κατάλληλου χώρου καθώς οι ανάγκες του Υπουργείου είναι συγκεκριμένες.

Ωστόσο, πρόσθεσε, υπήρξε πρόσφατα συμφωνία για αγορά συγκεκριμένου κτηρίου από το κράτος, ούτως ώστε να μετακομίσουν οι υπάλληλοι για κάποιο χρονικό διάστημα. Σε ερώτηση πότε θα αδειάσει το κτήριο, ο κ. Γκότσης είπε ότι πρέπει να υπάρξει κατάληξη σε ό,τι αφορά το κτήριο που θα μετακομίσουν και να προγραμματιστεί η μετακίνηση. Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα η μελέτη αποκατάστασης του κεντρικού κτηρίου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση