ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:04
 

Πρόταση Δημοκρατικής Παράταξης για στήριξη της οικονομία

Προτείνει να δοθούν για αρχή, κρατικές εγγυήσεις 500 εκ ευρώ για δανειοδότηση επιχειρήσεων

Newsroom K

Η Δημοκρατική Παράταξη καταθέτει πρόταση για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας την επιβίωση των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αυτοεργοδοτούμενων, που πλήττονται από τα μέτρα για αντιμετώπιση του COVID-19.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της, προτείνει να δοθούν για αρχή, κρατικές εγγυήσεις 500 εκ ευρώ για δανειοδότηση επιχειρήσεων και να υπάρξει σταδιακή αύξηση, ανάλογα με τις εξελίξεις και σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, το κράτος να είναι έτοιμο να εκδώσει νέο δανεισμό, ώστε να έχει την απαιτούμενη ρευστότητητα για να επιδοτήσει απευθείας τους μισθούς των εργοδοτουμένων. Παράλληλα, αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει με κάθε τρόπο την προσπάθεια των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου για έκδοση ευρωομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εισηγείται επίσης το κράτος να επιδοτήσει μέρος των ενοικίων μέχρι το τέλος του 2020, στη βάση στοχευμένων κριτηρίων και να επιδοτήσει στη βάση κριτηρίων, το ενοίκιο των οικογενειών (πολύτεκνες, μονογονεικές, συνταξιούχοι, άνεργοι) που έχουν πληγεί από την κρίση και δεν επωφελούνται από την απόφαση για αναστολή των δόσεων των δανείων.

Εισηγείται επίσης το κράτος μαζί με την ΑΗΚ να αγοράσουν αποθέματα πετρελαίου (πέραν των στρατηγικών αποθεμάτων 90 ημερών), ώστε να επιδοτήσει το ρεύμα, α μειωθεί και το κόστος τηλεφωνίας, χρήσης ίντερνετ κ.λπ., έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων μέσω δυνατότητας παρακράτησης ποσοστού 20% από το ΦΠΑ που θα οφείλουν κατά τις επόμενες 3 (τριμηνιαίες) φορολογικές περιόδους, άσκηση επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής. Όσον αφορά στον χρηματοοικονομικό τομέα, αναφέρεται ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά το θέμα των αναδιαρθρώσεων, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας κουρέματος δανείων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X