ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πρωτοβουλία Αβέρωφ για δικαίωμα ψήφου από το 17ο έτος

«Αποτελεί πάγια άποψή μου ότι η διεύρυνση της εκλογικής βάσης είναι διεύρυνση της δημοκρατίας»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πρωτοβουλία για ετοιμασία προτάσεων νόμου που να δίνεται το δικαίωμα ψήφου σε όσα πρόσωπα έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους γιατί εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε στη νέα γενιά, ανέλαβε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «αποτελεί πάγια άποψή μου ότι η διεύρυνση της εκλογικής βάσης είναι διεύρυνση της δημοκρατίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Εκπροσωπώντας τον Δημοκρατικό Συναγερμό και με τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας του κόμματος και της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, ανέλαβα την πρωτοβουλία για ετοιμασία προτάσεων νόμου που να δίνεται το δικαίωμα ψήφου σε όσα πρόσωπα έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους γιατί εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε στη νέα γενιά.

Αποτελεί πάγια άποψή μου ότι η διεύρυνση της εκλογικής βάσης είναι διεύρυνση της δημοκρατίας.

Και ανέλαβα αυτήν την πρωτοβουλία τώρα, διότι οι αλλαγές στο εκλογικό σύστημα πρέπει, να γίνονται σε χρόνο πολιτικά ουδέτερο, όσο αυτό είναι εφικτό, ώστε κόμματα, πολιτικοί και πολίτες να γνωρίζουν εγκαίρως τους όρους του πολιτικού ανταγωνισμού σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Με την ψήφο στα 17, αναγνωρίζουμε στους νέους μας την ωριμότητά τους και ταυτόχρονα το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες στις εκλογές για κάθε θεσμό της δημοκρατικής πολιτείας: στις προεδρικές εκλογές, την ανάδειξη των μελών του κοινοβουλίου, τις ευρωεκλογές και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η νέα γενιά μας, στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, απέδειξε ότι προσεγγίζει το ιερό δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν με υπευθυνότητα, με γνώση, με όραμα για την πατρίδα αλλά και με ρεαλισμό. Αντίστοιχα είναι τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα.

Οι νέες και οι νέοι μας ωριμάζουν σ’ ένα περιβάλλον με ασύλληπτες, μέχρι πρότινος, δυνατότητες και προκλήσεις. Και είμαι ευτυχής που με την κατάθεση των προτάσεων Νόμου στο κοινοβούλιό μας, και στην αναμενόμενη υπερψήφιση της, οι νέοι μας θα αποκτήσουν την προοπτική της συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες από τα 17 τους χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση