ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Προχωρούν σε επικαιροποίηση των τίτλων ιδιοκτησίας οι ξενοδόχοι στο Βαρώσι

Οι εκτοπισθέντες ξενοδόχοι εξετάζουν παράλληλα μέτρα - Θα έχουν σύσκεψη με τον Υπουργό Εξωτερικών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την κινητοποίηση των εκτοπισθέντων ιδιοκτήτων ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων στο Βαρώσι προκάλεσαν οι τουρκικές κινήσεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, με τους ξενοδόχους να συμφωνούν σε πρώτο στάδιο στην ανάγκη επικαιροποίησης των τίτλων ιδιοκτησίας τους, εξετάζοντας παράλληλα και άλλα μέτρα. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Λευκωσία με πρωτοβουλία του εκπροσώπου των εκτοπισθέντων ξενοδόχων στον ΠΑΣΥΞΕ, ενώ ενημερώθηκε και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και αποφασίστηκε να ακολουθήσει και δεύτερη σύσκεψη, στην παρουσία του Υπουργού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης, σκοπός της σύσκεψης ήταν να γίνει συζήτηση, αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις που αφορούν τα μέλη του Συνδέσμου με περιουσίες στην περίκλειστη πόλη, αλλά και να διαπιστωθεί κατά πόσο υπήρξαν προτάσεις εξαγοράς από τρίτους.

Ο Σύνδεσμος έχει 34 εγγεγραμμένα μέλη στο Βαρώσι, με τον συνολικό αριθμό των τουριστικών μονάδων να ανέρχονται σε περίπου 50-60, καθώς αρκετά μέλη διαθέτουν περισσότερα του ενός ξενοδοχείου. Οι τουριστικές μονάδες βρίσκονται τόσο στο παραλιακό μέτωπο, όσο και στην δεύτερη και τρίτη γραμμή, είπε ο κ. Λοϊζίδης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ, μέχρι στιγμής δεν παρουσίασε κάποιος ξενοδόχος στοιχεία ότι τον προσέγγισαν για να πουλήσει τουριστική μονάδα

«Σε πρώτο στάδιο έχουμε συνεννοηθεί ότι πρέπει να γίνει η επικαιροποίηση των ιδιοκτησιών, να βεβαιωθούμε ότι όλοι είναι δεόντως καταγραμμένοι και οι τίτλοι ιδιοκτησίας τους είναι επικαιροποιημένοι» είπε ο κ. Λοϊζίδης. Από εκεί και πέρα, θα συνεχίσουμε την επαφή και με το κράτος και θα δούμε τι άλλα μέτρα μπορούμε να λάβουμε και τι κινητοποιήσεις μπορούμε να κάνουμε, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις πληροφορίες για προσέγγιση ιδιοκτήτων περιουσιών στην περίκλειστη πόλη από Τουρκοκύπριους ή ξένες εταιρείες, με σκοπό την εξαγορά των περιουσιών, ο κ. Λοϊζίδης δήλωσε ότι κατά τη σύσκεψη «δεν μας κατέθεσε κάποιος στοιχεία ότι τον προσέγγισαν για να πουλήσει».

Στη σύσκεψη κλήθηκαν να μετέχουν οι εκτοπισθέντες ιδιοκτήτες της περίκλειστης περιοχής, που ήταν κυρίως ξενοδόχοι στο παραλιακό μέτωπο, ενώ το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου.

Σύμφωνα με τον κ. Λοϊζίδη, «υπάρχει μια ανησυχία γιατί, εκεί που το θέμα της Αμμοχώστου ήταν σε αδράνεια, ξαφνικά υπήρξε κινητοποίηση κατά τρόπο αρνητικό» με τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων να διερωτώνται για τις πιθανές εξελίξεις.

Κάποια από τα μέλη του Συνδέσμου έχουν ήδη προσφύγει στο ΕΔΑΔ εδώ και χρόνια, είπε ενώ ερωτηθείς αν υπάρχουν σκέψεις για νέες προσφυγές από μέλη του ΠΑΣΥΞΕ, είπε ότι «δεν φτάσαμε σε εκείνο το σημείο».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ ανέφερε τέλος ότι για τη σύσκεψη ενημερώθηκε και ο Υπουργός Εξωτερικών, ενώ θα ακολουθήσει ανάλογη σύσκεψη εντός των επομένων ημέρων, στην παρουσία του Νίκου Χριστοδουλίδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X