ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Ηροδότου: «Το κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι ανθεκτικό»

Αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αποφασίστηκε ότι οι συναντήσεις αυτές θα πραγματοποιούνται σε τακτική βάση για ανταλλαγή απόψεων.

Στη σημερινή συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Διοικητής είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα. Ειδικότερα σε σχέση με την ελβετική τράπεζα Credit Suisse, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Διοικητής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις ενέργειες που έλαβαν οι ελβετικές Αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Σε ό,τι αφορά τον εγχώριο τραπεζικό τομέα επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κοινή αντίληψη ότι «το κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι ανθεκτικό και σε θέση να συνεχίζει να στηρίζει την πραγματική οικονομία. Οι κυπριακές τράπεζες διαθέτουν σήμερα σημαντική κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα. Αυτό οφείλεται και στη συνετή πολιτική και την επιτυχή διαχείριση των διαφόρων σημαντικών προκλήσεων του τομέα κατά τα τελευταία χρόνια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση