ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΒ: Aνάγκη ενσωμάτωσης έμφυλου προϋπολογισμού στον κρατικό προϋπολογισμό

Η κα Αννίτα Δημητρίου συναντήθηκε με εκπρόσωπους της Κυπριακής Πλατφόρμας Ενσωμάτωσης Έμφυλου Προϋπολογισμού

ΚΥΠΕ

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, κατά τη διάρκεια συνάντησής της σήμερα με εκπρόσωπους της Κυπριακής Πλατφόρμας Ενσωμάτωσης Έμφυλου Προϋπολογισμού, επεσήμανε τη σημασία της ενσωμάτωσης του έμφυλου προϋπολογισμού στο στάδιο του καταρτισμού του κρατικού προϋπολογισμού από την εκτελεστική εξουσία. 

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος της ενσωμάτωσης της έμφυλης διάστασης σε όλα τα στάδια της δημοσιονομικής διαδικασίας και ειδικότερα, στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Πρόεδρος ενημερώθηκε παράλληλα για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της πλατφόρμας, σε σχέση με την προώθηση πολιτικών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας και ειδικότερα, στην προώθηση της λογοδοσίας, της διαφάνειας, καθώς και της ισότητας των φύλων.

Οι εκπρόσωποι της πλατφόρμας τόνισαν την ανάγκη ενσωμάτωσης του έμφυλου προϋπολογισμού στον κρατικό προϋπολογισμό, με στόχο τη δικαιότερη κατανομή των κρατικών πόρων, ώστε να προωθείται η ισότητα των φύλων.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της πλατφόρμας, αναγνωρίζοντας ειδικότερα, τη σημασία της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση κουλτούρας αναφορικά με την ισότητα των φύλων.

Επιπρόσθετα, η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τη σημαντικότητα της ενσωμάτωσης του έμφυλου προϋπολογισμού στο στάδιο του καταρτισμού του κρατικού προϋπολογισμού από την εκτελεστική εξουσία.   

Τέλος, τόνισε τη βούλησή της για την εδραίωση ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ Βουλής και πλατφόρμας και την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση