ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ για επεισόδια στο μνημόσυνο του Γρίβα: Δεν θα οδηγηθούμε σε αναρχία κουκουλοφόρων (βίντεο)

Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερωθεί από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και θα δώσει οδηγίες

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Μέχρι την τελευταία μέρα της παρουσίας μου στην Κυβέρνηση θα διαμορφώσω ένα κλίμα που θα είναι αποτρεπτικό από τούδε και στο εξής για φαινόμενα όπως αυτά που υπήρξαν χθες στη Λεμεσό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της τελετής κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του νέου Κυπριακού Μουσείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο κ. Τατάρ επανέλαβε χθες την απαίτηση για αναγνώριση δύο κρατών στην Κύπρο, είπε ότι «δεν είναι χθες που έστειλε τα μηνύματα ο κ. Τατάρ και η Τουρκία, είναι από τις 25 Απριλίου του 2021 όταν υπό την αιγίδα των ΗΕ πραγματοποιήθηκε η άτυπη πενταμερής και προέβαλαν πλέον γραπτώς αυτό που από καιρού στόχευαν, δηλαδή τη δημιουργία ή την αναγνώριση δύο ξεχωριστών κρατών, πέραν από τη βάση όπως προνοείται από τη σωρεία ψηφισμάτων και αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Ερωτηθείς αν έχει καθοριστεί κοινωνικό δείπνο με τους δύο ηγέτες πριν από την αποχώρηση του από την Προεδρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε «όχι ακόμη, αλλά και να καθοριστεί αντιλαμβάνεστε θα είναι απόλυτα κοινωνικό δοθεισών των θέσεων του κ. Τατάρ, ο οποίος εννοεί ότι για να μπορεί να συζητήσει το Κυπριακό θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την κυριαρχική ισότητα, ή εν τη ουσία την ύπαρξη ενός παράνομου μορφώματος».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νεότερο για την κάθοδο του κ. Μπλίνκεν στην περιοχή, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν έχω κάτι νεότερο».

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια που έγιναν χθες στο περιθώεριο του μνημοσύνου του Γρίβα στη Λεμεσό και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η Αστυνομία δέχεται πυρά για το θέμα διαχείρισης του ζητήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν θέλω να σχολιάσω τις όποιες αναφορές στην Αστυνομία, υπήρχε επαρκής αστυνομική παρουσία. Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα του χουλιγκανισμού από κάποιους παντελώς ανεύθυνους και για τους οποίους βεβαίως η πολιτεία πρέπει να πάρει αυστηρότερα ακόμα μέτρα από όσα έχουμε μέχρι στιγμής πάρει.

Δεν πρόκειται να οδηγηθούμε ή να επιτρέψουμε να οδηγηθούμε, και πιστεύω και η επόμενη Κυβέρνηση, σε μια αναρχία κάποιων κουκουλοφόρων, οι οποίοι αμαυρώνουν τον αθλητισμό, αμαυρώνουν τελετές, αμαυρώνουν οτιδήποτε σε αυτό τον χώρο. Δεν έχουν θέση στοιχεία αναρχικά τα οποία καθοδηγούνται από ουσίες, εν τη ουσία, και αντιλαμβάνεστε τι εννοώ».

Ερωτηθείς αν είναι υπόλογη η πολιτεία και τα σωματεία για αυτά τα φαινόμενα, ο Πρόεδρος είπε «η πολιτεία γιατί να είναι υπόλογη; Αυτά δεν είναι φαινόμενο της Κύπρου, για να μην εστιάζουμε πάλι την προσοχή μας, να είναι στο επίκεντρο ότι ευθύνεται και η Κυβέρνηση διότι υπάρχουν οργανωμένοι οπαδοί. Και είναι οργανωμένοι οπαδοί πολλών και διαφόρων ομάδων ανεξαρτήτως χρώματος ή προτίμησης.

Αυτό που έχει σημασία είναι το απαράδεκτο της συμπεριφοράς. Θα ενημερωθώ από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, θα δώσω οδηγίες, τουλάχιστον μέχρι την τελευταία μέρα της παρουσίας μου στην Κυβέρνηση θα διαμορφώσω ένα κλίμα που θα είναι αποτρεπτικό από τούδε και στο εξής, να νομίζουν ότι μπορούν να κυριαρχήσουν σε μια κοινωνία η οποία διακρίνεται και για το ήθος και για το φιλειρηνικό και για την πίστη της στη δημοκρατία και την ευνομία».

Σε ερώτηση αν στο ψήφισμα των ΗΕ διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει κάποια υπόνοια για συμφωνία SOFA για το ψευδοκράτος, ο Πρόεδρος είπε ότι «δεν έχω δει το ψήφισμα ακόμα», ενώ σε ερώτηση αν υπήρξε κάποια προβληματική αναφορά στο ψήφισμα είπε ότι «στην έκθεση υπήρξε προβληματική αναφορά και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τη διορθώσουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Από εκλογής του, έστω, εις την Προεδρία της υπό πολεμική Κυπριακής Δημοκρατίας υποστήριζε την ομάδα της πόλεώς του η οποία υποστήριζε τον της παρανομίας διαπρέψαντα προραξικοπηματικά άχρι τέλους του.
Η άλλη ομάδα της άλλης Πόλης, η οποία και υποστήριξε την παρανομία και με τηλεγράφημα κατά την κατάλυση την νομιμότητος και την επικράτηση της παρανομίας, δεν επέτρεψε στον Αναστασιάδη να πλησιάσει το Οίκημά της.
Παράξενα πράγματα τεκτένονται εις βάρος του Ελληνισμού της Νήσου με κενολόγες διατυπώσεις από τον απαρχόμενον εκ της Εξουσίας.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση