ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ για Σύμφωνο Μετανάστευσης: Θέλαμε να ήταν υποχρεωτικές οι μετεγκαταστάσεις

Θετική εξέλιξη το Σύμφωνο Μετανάστευσης λέει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ωστόσο «εμείς θα θέλαμε σαφώς περισσότερα»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Θετική εξέλιξη, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Εμείς θα θέλαμε σαφώς περισσότερα, ειδικότερα όσον αφορά τις μετεγκαταστάσεις», οι οποίες «αυτή την στιγμή είναι εθελούσιες» και «εμείς θέλαμε να ήταν υποχρεωτικές», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις πριν από τη συνάντηση του με την Εκτελεστική Επιτροπής της ΟΕΒ, στα γραφεία της ομοσπονδίας, στη Λευκωσία.

Ανέφερε επίσης ότι έχει ακούσει «δηλώσεις από κάποιους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι δεν θα το εφαρμόσουν στην δική τους περίπτωση».

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «είναι ένα θετικό βήμα».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ακόμη ότι «δεν περιοριζόμαστε σε αυτό» και πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου επισκέφθηκε την Δανία και την Τσεχία, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε επαφή με άλλους ομολόγους του από την ΕΕ – Ιταλία, Ελλάδα – «έτσι ώστε επιτέλους να ξεκινήσει η συζήτηση για να χαρακτηριστούν – όχι γιατί το θέλουμε, γιατί αυτό είναι το γεγονός – κάποιες περιοχές στην Συρία ως ασφαλείς περιοχές».

«Υπάρχουν αντιδράσεις από κάποια κράτη μέλη, κάποια μεγάλα κράτη μέλη της ΕΕ, αλλά, επαναλαμβάνω, η ανάγκη για να χαρακτηριστούν αυτές οι περιοχές (ως ασφαλείς) προκύπτουν από τα δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα αυτή τη στιγμή», ανέφερε και πρόσθεσε πως θεωρεί πως «μόνο μέσα από τέτοιες αποφάσεις θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο θέμα».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι σήμερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στην Βηρυτό.

Ανέφερε ότι τον ενημέρωσε για τις επαφές που είχε σε επίπεδο ΕΕ, «είδαμε και κάποιες ημερομηνίες σε σχέση με την εκεί επίσκεψη μου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και εξέφρασε την επίδα «σύντομα να προβούμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ενώ θα προηγηθεί επίσκεψη του στο Λονδίνο, για να έχω επαφές με ξένους επενδυτές, όπως είπε, «που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ακολούθως θα βρεθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «με αρκετά θέματα, όπως αυτό της Συρίας και τα ευρωτουρκικά» και πρόσθεσε ότι είναι μια βδομάδα, όπου θα υπάρξουν «αρκετές εξελίξεις».

Αναφορικά με τα Ευρωτουρκικά, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «συζητούμε, υπάρχει ένα προσχέδιο» και «αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο», προσθέτοντας ότι «είναι μια καλή συζήτηση σε επίπεδο Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων».

«Χαίρομαι που αρκετά κράτη στήριξαν τη δική μας προσέγγιση και ευελπιστώ να υπάρξει μια θετική κατάληξη», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «είναι νωρίς ακόμα, γίνονται συζητήσεις σε αυτή τη φάση στο επίπεδο των Μόνιμων Αντιπροσώπων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ