ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Όλα στο φως για την υπόθεση Θανάση Νικολάου

«Nα αφήσουμε τους ανακριτές να κάνουν την δουλειά τους και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Στόχος είναι να μην είναι τίποτα κρυφό σε σχέση με την υπόθεση του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας παράλληλα «όλα στο φως», να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες και αν υπάρχουν, να αποδοθούν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο επίσκεψής του στην επαρχία Πάφου για την τέλεση εγκαινίων έργων που έχουν ολοκληρωθεί.

Σε σχόλιο δημοσιογράφου για εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λευκωσία για τον εθνοφρουρό Θανάση Νικολάου απάντησε ότι σε συνεννόηση με την μητέρα του εθνοφρουρού, με την οποία είναι σε επαφή και όπως είπε «είμαστε δίπλα της σε αυτό τον αγώνα, σε αυτή την προσπάθεια», «προχωρήσαμε με το διορισμό ανακριτών».

«Δεν θα πρέπει να προτρέξουμε. Να αναμένουμε. Να τους αφήσουμε (να εργαστούν)», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπενθυμίζοντας ότι «έχουν δοθεί συγκεκριμένοι όροι εντολής. Θέλουμε να δούμε από το 2005 μέχρι το 2024, για 19 χρόνια αν υπήρξαν παραλήψεις εσκεμμένες, ό,τι έγινε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ακριβώς, για να δικαιωθεί και η μητέρα του Θανάση, με την οποία είμαστε σε συνεχή επαφή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου».

Σε άλλη ερώτηση για τα αιτήματα της μητέρας του Θανάση Νικολάου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «είμαστε σε επαφή με την οικογένεια, σας το είπα και προηγουμένως».

«Να αφήσουμε να ολοκληρωθεί το πόρισμα. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Αυτή είναι και η βασική απαίτηση της μητέρας του Θανάση», πρόσθεσε.

«Ο στόχος που προχωρήσαμε σε αυτή μας την απόφαση επαναλαμβάνω 19 χρόνια μετά είναι ακριβώς γιατί δεν θέλουμε τίποτα να είναι κρυφό σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Όλα στο φως. Να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν», σημείωσε.

Άρα, ανέφερε, «να αφήσουμε τους ανακριτές να κάνουν την δουλειά τους και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση