ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ για δηλώσεις Λαβρόφ: Δεν θα μπορούσε να ανέμενε να είμαστε το στίγμα της Ευρώπης

Πώς σχολίασε ο Νίκος Αναστασιάδης τα περί «μεταμορφώσεως» Κύπρου και Ελλάδας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Ρωσία δεν θα μπορούσε να ανέμενε ότι η Κύπρος θα αποτελούσε το στίγμα της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών ότι οι Κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας μεταμορφώθηκαν.

Στο περιθώριο επίσκεψης του στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «το πρόβλημα είναι να γίνεται μια αυτοκριτική γιατί ενδεχόμενα κάποια κράτη, κάποιες Ενώσεις κρατών όπως η ΕΕ πήρε τα μέτρα. Όμως, την ίδια ώρα ήθελα να επισημάνω ότι την ώρα που η φιλική κατά τα άλλα χώρα Ρωσία, μας υποχρέωσε να ακολουθήσουμε τις συλλογικές αποφάσεις της ΕΕ, δεν μπορεί να ανέμενε ότι θα μπορούσε να είμαστε το στίγμα της Ευρώπης, δηλαδή οι διαφωνούντες με τα μέτρα που καθολικά αποφασίζονται».

Συνεπώς, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «θέλω να διατηρήσω ένα, τη φιλική σχέση που είχαμε με τη Ρωσία και την ευγνωμοσύνη βεβαίως για τη διαχρονική στάση που τήρησε και τηρεί η Ρωσία όσον αφορά το Κυπριακό και την κατανόηση από πλευράς Ρωσίας ότι δεν υπάρχουν επιλογές όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση