ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ στην κατάθεση θεμέλιου λίθου AUB: Η χώρα μας πρέπει να επενδύσει στην εκπαίδευση

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι θα δοθούν κίνητρα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η χώρα μας πρέπει να επενδύσει σε τομείς, όπως η εκπαίδευση, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.  

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή κατάθεσης θεμέλιου λίθου του American University of Beirut Mediterraneo, στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εκφράζω την ιδιαίτερη μου χαρά και την ιδιαίτερη μου ικανοποίηση που βρίσκομαι εδώ για να καταθέσω τον θεμέλιο λίθο ενός διεθνούς εμβέλειας πανεπιστημιακού ιδρύματος. Είναι μια ένδειξη της σημασίας που η χώρα μας (αποδίδει), και ότι πρέπει να επενδύσει σε κάποιους τομείς, όπως αυτόν της εκπαίδευσης.

Έγινε σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια, υπάρχει σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας από τον τομέα της εκπαίδευσής και είμαι εδώ για να εκφράσω τη στήριξη της πολιτείας σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Να ευχαριστήσω για την ψήφο εμπιστοσύνης και να είστε βέβαιοι ότι είναι ένας τομέας όπου θα δούμε σύντομα και άλλες θετικές εξελίξεις».

Ερωτηθείς αν θα δοθούν κίνητρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «φυσικά. Για παράδειγμα, ως τώρα στη βάση της σχετικής νομοθεσίας δεν μπορεί να δοθεί κρατική γη για πανεπιστημιακούς σκοπούς. Έχουμε ενημερωθεί για αυτό το θέμα και ήδη επεξεργαζόμαστε αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας για να προωθηθεί στη Βουλή».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση