ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Ύψιστη προτεραιότητα η διατήρηση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην ΑΜ

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συμμετέχει στις εργασίες της 2ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στη Μολδαβία

ΚΥΠΕ

Η διατήρηση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο παραμένει ύψιστης στρατηγικής σημασίας, είπε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες της 2ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιούνται στο Κισινάου, της Μολδαβίας.

'Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, σε παρέμβαση του σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα την Ενέργεια/Συνδεσιμότητα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι επιβάλλεται η υιοθέτηση μιας στρατηγικής προσέγγισης, έτσι ώστε να επιτευχθεί η ευθυγράμμιση της αγοράς ενέργειας με την εποχή της καθαρής ενέργειας, καθώς και επενδύσεις σε υποδομές στον τομέα της ενέργειας.

Πρόσθεσε ότι για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη, θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες προκλήσεις, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή των απαραίτητων ηλεκτρικών διασυνδέσεων για την αδιάλειπτη ροή ηλεκτρισμού ιδιαίτερα από περιοχές με εκτεταμένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η απλοποίηση διαδικασιών χωρίς να παρακάμπτονται περιβαλλοντικές ανησυχίες, και άλλα.

 Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι η επιτάχυνση διαδικασιών αποτελεί κίνητρο για τους επενδυτές, αφού η γραφειοκρατία αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στη δημιουργία μεγάλης κλίμακας διασυνοριακών έργων.

 Τόνισε, επίσης, ότι η συνεργασία αποτελεί το κλειδί στην επιτυχία, σημειώνοντας ότι η Ανατολική Μεσόγειος μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο.

«Στο πλαίσιο αυτό, η διατήρηση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο παραμένει ύψιστης στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ και όχι μόνο», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση