ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πώς απαντά η Κυβέρνηση στα κόμματα αντιπολίτευσης για το νόμο των εκποιήσεων

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να πορεύεται με πολιτικές που θα διασφαλίζουν την επενδυτική βαθμίδα του κράτους προς όφελος του συνόλου των πολιτών, ανέφερε ο κ. Πελεκάνος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η ευαισθησία της Κυβέρνησης για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, έχει ποικιλοτρόπως εκφραστεί μέσα από μια σειρά αποφάσεων, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Η αναφορά του κ. Πελεκάνου γίνεται ως απάντηση, όπως αναφέρει, των ισχυρισμών κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφορικά με την αναπομπή του νόμου για την αναστολή εκποιήσεων ακινήτων, και «χωρίς καμιά πρόθεση αντιπαράθεσης», όπως σημειώνει.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Κυβέρνησης προς όφελος των ευάλωτων ομάδων, ο Εκπρόσωπος σημειώνει την ενίσχυση και αναβάθμιση του θεσμού του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, την εφαρμογή του σχεδίου Εστία, την εισαγωγή του Πλαισίου Αφερεγγυότητας, την παράταση πληρωμής σειράς οφειλών προς το κράτος μέσω των σχεδίων ληξιπρόθεσμων οφειλών, τα πακέτα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί από τις συνέπειες της πανδημίας τα οποία συνεχίζουν μέχρι και σήμερα και το μεγαλύτερο σε έκταση και διάρκεια σχέδιο αναστολής δόσεων που εφαρμόστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Πελεκάνος σημειώνει ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της τα στοιχεία που κατατέθηκαν σχετικά με τις εκποιήσεις ακινήτων, ειδικότερα αυτά που αφορούν τον χειρισμό που τυγχάνουν οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

«Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να πορεύεται με πολιτικές που θα διασφαλίζουν την επενδυτική βαθμίδα του κράτους προς όφελος του συνόλου των πολιτών», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα Υόρκη χαμηλών προσδοκιών

Νέα Υόρκη χαμηλών προσδοκιών

Εγκαινιάζεται μία νέα περίοδος στο κυπριακό, με τις όποιες πιθανότητες άμεσης επανέναρξης συνομιλιών να είναι μειωμένες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ