ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρ. Μαππουρίδης: Ο Γ. Εισαγγελέας να προσφύγει στο Ανώτατο για Ελεγκτή

Υπέρβαση αρμοδιοτήτων από Οδυσσέα Μιχαηλίδη σε δυο συγκεκριμένα θέματα εντοπίζει ο γνωστός νομικός

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στον απόηχο της νέας σφοδρής δημόσιας αντιπαράθεσης Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας με την ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας, ο Ρίκκος Μαππουρίδης εντοπίζει ζήτημα για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη αναφορικά με τις αρμοδιότητές του όπως αυτές απορρέουν από το Σύνταγμα. Ο γνωστός νομικός και με εμπειρία σε θέματα Νομικής Υπηρεσίας, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του SPOR FM «Διασπορά Ειδήσεων», βάζει στο τραπέζι την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να τερματιστούν φαινόμενα έντασης μεταξύ Ελεγκτής Υπηρεσίας και Νομικής αναφορικά με τις αρμοδιότητες του κάθε ανεξάρτητου θεσμού.

Ο κ. Μαππουρίδης, στο ερώτημα εάν η κίνηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη να αποταθεί στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς για το θέμα που αφορά, κατά τον ίδιο, τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη, προτείνει πως ο Γενικός Εισαγγελέας θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να καταθέσει αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν ο Γενικός Ελεγκτής υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του.

«Υπέρβαση από Οδυσσέα»

Τι πρότεινε ο κ. Μαππορίδης; «Το Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο ασκεί τον έλεγχο του Γενικού Ελεγκτή θα πρέπει να κάνει την δουλειά αξιολόγησης των δηλώσεων και των ενεργειών του σε συνδυασμό με το Σύνταγμα και τον Κώδικα Δεοντολογίας που ο ίδιος καθιέρωσε και να μας πει (το Ανώτατο) εάν υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του». Η προσωπική άποψη του γνωστού νομικού είναι ξεκάθαρη. «Εγώ λέω ότι και στα δυο θέματα υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του». Τα δυο θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Μαππουρίδης είναι τα όσα είπε ο κ. Μιχαηλίδης για τον τερματισμό ποινικής υπόθεσης στην υπόθεση με το κατασκοπευτικό βαν ενώ ο ίδιος θεωρεί πολιτικά επιλήψιμη την ανακοίνωση του Γενικού Ελεγκτή να θέσει στην δημοκρατική κρίση τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα διότι, όπως επισημαίνει, το κάνει ως Γενικός Ελεγκτής και όχι ως πρόσωπο-πολίτης. Σε μια τέτοια περίπτωση, όπως λέει, ο ίδιος θα το επικροτούσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση