ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέτσολα: Δεν θα είμαστε ποτέ ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη

Η αναφορά της νέας Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Κυπριακό

ΚΥΠΕ

Στην ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρώπη λόγω της ιστορικής εμπειρίας της αναφέρθηκε κατά την πρώτη της ομιλία ως νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ρομπέρτα Μέτσολα (Μάλτα, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα).

«Η Ευρώπη έχει μια κληρονομιά πολέμων, αλλά και επούλωσης πληγών. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την εμπειρία για να βοηθήσουμε στις προσπάθειες να δώσουμε τέλος στη διαίρεση στην τελευταία διαιρεμένη χώρα της ΕΕ, την Κύπρο, υπό την αιγίδα του σχεδίου των Ηνωμένων Εθνών» ανέφερε.

«Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο η Κύπρος παραμένει διαιρεμένη», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την εκλογή της η κ. Μέτσολα αναφέρθηκε εκ νέου στην Κύπρο απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με την Τουρκία δεδομένης της επιθετικής στάσης που η χώρα τηρεί κατά της Κύπρου και της Ελλάδας.

«Σε σχέση με την Κύπρο θα ήθελα να κάνω μια συγκεκριμένη αναφορά, είναι ακόμα η τελευταία διαιρεμένη χώρα στην ΕΕ. Είδαμε πέρσι ακριβώς πριν την πανδημία πως η Τουρκία άρχισε να χρησιμοποιεί ευάλωτους ανθρώπους στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης μας» σημείωσε.

«Ως εκ τούτου είναι ένα θέμα στο οποίο το Κοινοβούλιο και η Κομισιόν και το Συμβούλιο τοποθετήθηκαν πολύ έντονα. Και είμαι βέβαιη και πεπεισμένη πως αυτό θα συνεχίσει να ισχύει» πρόσθεσε. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση