ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ρώσος πρέσβης: Ανησυχία της Ρωσίας για τις τουρκικές προκλήσεις

Ο κ. Οσάτσι έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής στην πρώτη τους συνάντηση από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ. Αδάμου.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ανησυχία για τις προκλήσεις της Τουρκίας έναντι της Κύπρου, τόσο σε σχέση με το θέμα των Βαρωσίων όσο και των δραστηριοτήτων της εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, εξέφρασε ο Ρώσος Πρέσβης Στάνισλαβ Οσάτσι στον Πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου. Παράλληλα, επαναβεβαίωσε τη στάση αρχών της Ρωσίας για λύση στο Κυπριακό στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ο κ. Οσάτσι έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής στην πρώτη τους συνάντηση από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ. Αδάμου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Αδάμου, υπογραμμίζοντας τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Κύπρου και των λαών τους, εξέφρασε ευχαριστίες για τις θέσεις αρχών και τη σταθερή στήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ιδιαίτερα ως μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όσον αφορά στο Κυπριακό.

Ο Δρ Αδάμου εξέφρασε ανησυχία για τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εσχάτως δε στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου. Ο Πρόεδρος της Βουλής στηλίτευσε τις διχοτομικές θέσεις που προβάλλει η τουρκική πλευρά, εκτός του συμφωνημένου πλαισίου επίλυσης του Κυπριακού και τις εμφανείς επιδιώξεις της για προώθηση των απαράδεκτων αυτών θέσεων ενόψει των προσπαθειών για επανέναρξη της διαδικασίας συνομιλιών στο Κυπριακό.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος Πρέσβης συνεχάρη τον Δρ Αδάμου για την εκλογή του στην Προεδρία της Βουλής και επαναβεβαίωσε τη στάση αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας για λύση του Κυπριακού, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Υπογράμμισε επίσης την προσήλωση της χώρας του στη συνέχιση του διαλόγου και των συνομιλιών προς επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο κ. Οσάτσι εξέφρασε ανησυχία για τις προκλήσεις της Τουρκίας έναντι της Κύπρου, τόσο σε σχέση με το θέμα των Βαρωσίων όσο και των δραστηριοτήτων της χώρας αυτής εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.

Κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τις σοβαρές επιπτώσεις της. Οι κ. Αδάμου και Οσάντσι υπογράμμισαν τη σημασία πειθάρχησης των πολιτών στα ενδεδειγμένα μέτρα, έως ότου τα εμβόλια συνδράμουν στην καταστολή της νόσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Επιστολή Αναστασιάδη προς πρόεδρο Ένωσης Συντακτών

«Και ο Θιασάρχης του Μεγάλου Μας Τσίρκου παρελαύνει χωρίς καμμία αιδώ κι αποδοχή ευθυνών γιά τι κατά ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση