ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σ. Στεφάνου: Οι εκλογές είναι η ευκαιρία για να τελειώνουμε με την διαφθορά

Οι αναφορές του γ.γ του ΑΚΕΛ για την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις πολιτογραφήσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επίθεση κατά της κυβέρνησης Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ εξαπέλυσε ο γ.γ του ΑΚΕΛ κύριος Στέφανος Στεφάνου με αφορμή την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων. Ο κύριος Στεφάνου τόνισε ότι αν η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ σεβόταν το κράτος δικαίου και τους πολίτες από καιρού θα παραιτούνταν αναφέροντας ότι στα 10 χρόνια διακυβέρνησης την κατέστησαν την «πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα «χρυσά διαβατήρια» επιβεβαιώνει, για πολλοστή φορά, τη σαθρή κατάσταση διαπλοκής, διαφθοράς και παρανομίας που έφτιαξε, συντήρησε και ανατροφοδότησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ στα δέκα χρόνια της διακυβέρνησής της και την κατέστησαν την «πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση».

Είναι αυτή η κατάσταση που εκτόξευσε τη θεσμική διαπλοκή και διαφθορά στη χώρα μας.

Είναι αυτή η κατάσταση που για χρόνια έχει αμαυρώσει το όνομα της χώρας μας διεθνώς.

Είναι αυτή η κατάσταση που ανάγκασε κι αυτήν ακόμα την Κομισιόν να κινήσει δικαστικές διαδικασίες σε βάρος της Κύπρου.

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι αυταπόδεικτες αφού είναι το Υπουργικό Συμβούλιο που αποφάσιζε για την παραχώρηση των διαβατηρίων. Και όπως σημειώνεται στην Έκθεση, σε τουλάχιστον 74 περιπτώσεις παρανόμησε παραχωρώντας υπηκοότητα σε απατεώνες, σε δικτάτορες, σε άτομα με παράνομες και ύποπτες δοσοληψίες. Χώρια οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν, χώρια οι εκπτώσεις πολλών εκατομμυρίων σε φόρους και τέλη, καθώς και οι άλλες κυβερνητικές διευκολύνσεις.

Αν η κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ σεβόταν το κράτος δικαίου και τους πολίτες από καιρού θα παραιτούνταν. Αντί τούτου όποτε εγείρονταν ζητήματα -και εγέρθηκαν πολλές φορές τουλάχιστον από το 2015- η κυβέρνηση αναζητούσε δικαιολογίες και άλλοθι.
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λογαριάζει να παραιτηθεί, αλλά αναζητεί τρόπους να παρατείνει την εξουσία της με άλλο πρόσωπο. Είτε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, είτε με το πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε άμεση εμπλοκή στο θέμα των υπηκοοτήτων και ως καθ’ ύλην αρμόδιος του CIPA.

Οι πολίτες είναι αυτοί που μπορούν να απομακρύνουν τον ΔΗΣΥ από την εξουσία. Να φύγουν όσοι συμμετείχαν σ’ αυτήν και όσοι αφειδώλευτα τη στηρίζουν και της παρέχουν πλήρη πολιτική και ηθική κάλυψη.

Οι Προεδρικές Εκλογές είναι η ευκαιρία να τελειώνουμε με τη θεσμική διαπλοκή και διαφθορά, να καθαρίσουμε το όνομα της Κύπρου διεθνώς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ