ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σ.Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει τις δράσεις για διαφύλαξη περιβάλλοντος

ΚΥΠΕ

Το ΑΚΕΛ ως κοινοβουλευτικό κόμμα θα συνεχίσει να παρεμβαίνει είτε για να αποτρέψει καταστάσεις είτε για να αναλάβει δράσεις για τη βελτίωση και διαφύλαξη του περιβάλλοντος στην Κύπρο, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου κατά τη συνάντηση του στα γραφεία του κόμματος με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, με φόντο τη σύσκεψη για το κλίμα που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, στη συζήτηση αναδείχθηκε μια σειρά από προβλήματα και κατατέθηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις τόσο για βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου προστασίας του περιβάλλοντος όσο και για εφαρμογή των νόμων, ενώ «ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ύπαρξη της αναγκαίας πολιτικής βούλησης για την προστασία του περιβάλλοντος και για την προώθηση και υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών, η οποία δυστυχώς δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τα περιβαλλοντικά προβλήματα να έχουν αυξηθεί».

Στην εισηγητική του παρέμβαση κατά τη συνάντηση, η οποία αποτελεί συνέχεια προηγούμενων συναντήσεων που προηγήθηκαν, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «με φόντο τη COP28 και τα όσα συμβαίνουν ανά το παγκόσμιο για το περιβάλλον, το ΑΚΕΛ συνεχίζει τη συζήτηση με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για τα διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα που υπάρχουν στον τόπο μας».

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να μεταφέρει τη φωνή και τις εισηγήσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων εντός της Βουλής και να αναπτύσσει δράση για τη διαμόρφωση μιας ολιστικής χωροταξικής πολιτικής για ολόκληρη την Κύπρο, η οποία είναι αναγκαία για να μπορεί να υπάρχει μακρόπνοος σχεδιασμός, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Στεφάνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαριθμώντας σειρά από περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος σήμερα όπως το ζήτημα του Ακάμα, τα ζητήματα παράνομων αναπτύξεων, τα ζητήματα της ευημερίας των ζώων, της μη εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου σε σχέση με το περιβάλλον αλλά και τα ζητήματα της πράσινης μετάβασης, ανέφερε ότι «στόχος της συνάντησης είναι να συζητηθούν όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν στον τόπο μας».

Ανέφερε ότι «το περιβάλλον έχει φτάσει στα όρια του και πλέον μπαίνει έντονα το ζήτημα της διάσωσης της ζωής στον πλανήτη» και «γι’ αυτό χρειάζεται μια συντονισμένη παγκόσμια δράση και αποτελεσματικές πολιτικές για να μπορέσουμε να σώσουμε το περιβάλλον».

«Το ΑΚΕΛ έχει την προσέγγιση πως ό,τι χρησιμοποιούμε σήμερα εμείς, τα έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές και πρέπει να φροντίσουμε να ξοφλήσουμε αυτό το δάνειο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τρόπο ώστε να διασφαλίσουμε το μέλλον και των επόμενων γενιών».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Νεοκλής Συλικιώτης, Μέλος του ΠΓ του ΑΚΕΛ, Χριστίνα Νικολάου Επικεφαλής του Τομέα Περιβάλλοντος και Ενεργείας του Κόμματος και Μαρίνα Νικολάου, βουλεύτρια ΑΚΕΛ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση