ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαββατοκυρίακο στο Αρχηγείο για την ΕΔΕΚ

Πολύωρη ήταν η κατάθεση του Δημήτρη Παπαδάκη για τα περί εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε εναντίον του

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ένα γεμάτο Σαββατοκυρίακο στο Αρχηγείο πέρασε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης με τον δικηγόρο του για να τεκμηριώσει τις καταγγελίες που εξαπέλυσε την περασμένη Παρασκευή για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε εναντίον του.
Το Σάββατο είχε μεταβεί μαζί με τον δικηγόρο του Θεοφάνη Ανδρέου για να καταθέσει. Κατάθεση που διήρκησε επτά περίπου ώρες, ενώ την Κυριακή ο ευρωβουλευτής επέστρεψε για να καταθέσει τα τεκμήρια των καταγγελιών του. Η διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες διήρκησε περίπου δέκα ώρες.

Το βίντεο και το ηλεκτρονικό έγκλημα

Υπενθυμίζεται πως στο επίμαχο βίντεο- που εκτυλίσσεται λίγες μέρες μετά την επανεκλογή Παπαδάκη-παρουσιάζεται η συνεργάτιδα του Δημήτρη Παπαδάκη η οποία εργοδοτείται από τα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως επιτόπιο προσωπικό στην Κύπρο και υπάλληλος του περιβόητου antismoking center να κλείνει ραντεβού με άντρα σε γραφεία, που σύμφωνα με το βίντεο, στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του Δημήτρη Παπαδάκη. Αν και το βίντεο διέρρευσε από ηλεκτρονική διεύθυνση με την ονομασία free great και ο Μαρίνος Σιζόπουλος αρνείται την όποια εμπλοκή, η διπλή ιδιότητα της συνεργάτιδας του κ. Παπαδάκη σε συνδυασμό με τον χώρο, φέρεται να ήταν και ο κύριος λόγος που το πειθαρχικό συμβούλιο προχώρησε στη διαγραφή του. Η συνεργάτιδα του κ. Παπαδάκη προχώρησε πάντως σε καταγγελία στο ηλεκτρονικό έγκλημα. Στο Αρχηγείο παρουσιάστηκε το Σάββατο και ο αστυνομικός της φρουράς του Μαρίνου Σιζόπουλου για ανάκριση, αναφορικά με το βίντεο που διέρρευσε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης διέψευσε ότι το βίντεο διαδραματίζεται στο πολιτικό του γραφείο, αλλά σε διπλανό όπως αναφέρει γραφείο. Ο ίδιος μίλησε για εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε εναντίον του και υποστήριξε πως έγινε τρεις φορές διάρρηξη στο πολιτικό του γραφείο. Σε συνέντευξή του στην «Κ» είχε αναφέρει πως προκύπτουν παραβιάσεις συνταγματικών δικαιωμάτων και προσωπικών δεδομένων που συνιστούν εγκληματικές ενέργειες.

Ενήμερες και οι Βρυξέλλες

Ο ευρωβουλευτής έχει ήδη ενημερώσει τις Βρυξέλλες για τα όσα διαμείβονται στην Κύπρο σημειώνοντας πως την βδομάδα που μπαίνει θα έχει συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να τους δώσει όλα τα στοιχεία. «Δεν έχω να κρύψω τίποτα, ούτε να φοβηθώ τίποτα. Είμαι συνεπής με όλα αυτά που προβλέπουν οι κανονισμοί του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι ο κ. Σιζόπουλος που ήθελε να παρανομήσω, στη βάση ενός εγγράφου, όπου τους είχα πει, πολλές φορές, ότι είναι παράνομο και δεν ήθελαν να ακούσουν. Στο πειθαρχικό συμβούλιο, είχαμε ζητήσει ακόμα και να αναστείλουν την διαδικασία λήψης απόφασης και να αποστείλουμε, από κοινού, το έγγραφο στα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου, για γνωμάτευση. Δυστυχώς, δεν ήθελαν, κατ’ ουδένα λόγο, να ακούσουν κάτι τέτοιο. Αναγκάστηκα να αποταθώ στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ώστε να γνωματεύσει για το συγκεκριμένο έγγραφο και ακόμη, και εκείνη τη στιγμή, δεν άδραξαν την ευκαιρία, να αναστείλουν τη διαδικασία που υπήρχε, γιατί ακριβώς ήταν μία στημένη διαδικασία. Ο κ. Σιζόπουλος προσπάθησε να νομιμοποιήσει τα δήθεν στοιχεία του, δια μέσου του απολύτως ελεγχόμενου πειθαρχικού και βεβαίως να κρυφτεί πίσω από τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Βλέπουμε να αρνείται να καταθέσει όλα τα δήθεν στοιχεία στις αρμόδιες αρχές του κράτους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, ο Μαρίνος Σιζόπουλος δεν θέλησε να καταθέσει στοιχεία στο αρχηγείο για τις καταγγελίες του ότι τα παραπτώματα Παπαδάκη ενδεχομένως να ξεπερνούν τα κομματικά παραπτώματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Οι εθνικές μας καταστροφές

«προσφέρουμε δάνειο 2% για αναπηρία να πληρώσετε τα έξοδα επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
gregio  |  17:54

Οι εθνικές μας καταστροφές

«πάρτε δάνειο 2% για άτομα με αναπηρία επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com »
selsumat@gmail.com  |  17:53

Οι εθνικές μας καταστροφές

«προσφέρουμε 2% δάνειο με αναπηρία για την πληρωμή ιατρικών εξόδων επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com ...»
selsumat@gmail.com  |  17:52

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση