ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:34
 

Γ. Σαββίδης: Αναμένεται γνωμάτευση Γεν. Εισαγγελέα για τα στημένα

«Δεν επιθυμώ να προσδιορίσω ποια είναι τα θέματα αυτά», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Newsroom K

Το μήνυμα που έχω δώσει στην Αστυνομία είναι ότι θα πρέπει όλες οι υποθέσεις κι όλες οι καταγγελίες να διερευνηθούν, ανεξαρτήτως ποιον αφορούν και τι αφορούν, κι αυτό θα γίνει, είπε το βράδυ της Τρίτης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης.

Εξερχόμενος της σύσκεψης για τις εγκαταστάσεις των γηπέδων, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σαββίδης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ενωρίτερα στο Γραφείο του, με την ηγεσία της Αστυνομίας, με αφορμή το περιεχόμενο δημοσιεύματος της ισπανικής εφημερίδας “El Confidencial”, στο οποίο γίνονται αναφορές σε προσυνεννοημένους αγώνες ποδοσφαίρου στην Κύπρο.

Ζήτησα άμεσα ενημέρωση από την Αστυνομία και είχα ευρεία σύσκεψη στο Γραφείο μου σήμερα το απόγευμα, στην οποία παρευρέθη ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός, ο Βοηθός Αρχηγός και άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη της αστυνομικής Δύναμης, όπως και λειτουργοί του Υπουργείου μου, σε σχέση με το περιεχόμενο των σχετικών δημοσιευμάτων, τα οποία περιήλθαν στη δική αντίληψή μου το απόγευμα της Δευτέρας, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ερωτηθείς για το περιεχόμενο της συνάντησης.

«Έτυχα ενημέρωσης επί του θέματος και για το πού ακριβώς βρίσκεται η υπόθεση. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις μας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι για τη διαδικασία αυτή εγείρονται αρκετά και σοβαρά νομικά ερωτήματα, τα οποία αντιλαμβάνομαι ότι ήδη έχουν σταλεί για γνωμάτευση στη Νομική Υπηρεσία και τον Γενικό Εισαγγελέα», συμπλήρωσε ο κ. Υπουργός.

Ο κ. Σαββίδης πρόσθεσε ακόμη πως κατά τη σύσκεψη «κάναμε ανασκόπηση, ζήτησα ενημέρωση και μετάφερα κάποια μηνύματα, τα οποία πιστεύω πως έγιναν απολύτως κατανοητά. Πιστεύω ότι θα ακολουθήσει η υπόθεση αυτή την κανονική της πορεία, με την ενημέρωση στον Γενικό Εισαγγελέα για τα θέματα στα οποία ήδη ζητήθηκε γνωμάτευσή του, καθώς και για κάποια άλλα θέματα που συζητήσαμε σήμερα. Θα αναμένει η Αστυνομία τη γνωμάτευση και τις συμβουλές του Γενικού Εισαγγελέα για το πώς θα προχωρήσει το θέμα αυτό στη συνέχεια».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει το ενδεχόμενο οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί να μπορούν να παρουσιαστούν στο δικαστήριο και εάν αυτό είναι που θα αναφέρεται στη γνωμάτευση, ο κ. Σαββίδης είπε ότι η γνωμάτευση θα αφορά διάφορα θέματα, σημειώνοντας πως δεν επιθυμεί να προσδιορίσει ποια είναι τα θέματα αυτά. «Δεν θέλω να προσδιορίσω τα θέματα αυτά, αλλά σίγουρα μπορώ να σας πω ότι ο σκοπός για τον οποίο ζητείται η γνωμάτευση είναι, λαμβανομένου υπόψη του είδους και της ποιότητας των πληροφοριών, με ποιο τρόπο θα μπορούσε να προχωρήσει σωστά η διερεύνηση της υπόθεσης, στο βάθος που υποσχεθήκαμε ότι θα διερευνάται η κάθε υπόθεση που έρχεται ενώπιον της Αστυνομίας».

Ως προς το θέμα της αναδρομικότητας του Νόμου των παρακολουθήσεων και κατά πόσον στοιχεία που υπάρχουν να μην μπορούν να κατατεθούν στο δικαστήριο προ της εφαρμογής του Νόμου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως απάντησε πως αυτά είναι συγκεκριμένα νομικά ερωτήματα, για τα οποία αναμένεται η γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του κράτους, που είναι ο Γενικός Εισαγγελέας. «Εδώ δεν είμαι ως νομικός σύμβουλος ή ως δικηγόρος, για να απαντήσω νομικές ερωτήσεις. Είμαι εδώ ως ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας και αυτό που θέλω να σας διαβιβάσω είναι ότι είχαμε αυτή τη σύσκεψη, κατά την οποία συζητήσαμε τα θέματα που έκρινα ότι ήθελα να συζητήσω, πέρασα τα μηνύματα που ήθελα να περάσω και αναμένουμε τη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του κράτους, που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να συμβουλεύσει σε θέματα, όπως είναι αυτό της αναδρομικότητας του νόμου των παρακολουθήσεων ή για άλλα παρεμφερή θέματα που εγείρονται, λαμβάνοντας υπόψη το είδος της υπάρχουσας μαρτυρίας. Θα πράξουμε εκείνο το οποίο θα συμβουλεύσει ο Γενικός Εισαγγελέας. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο», υπέδειξε ο κ. Σαββίδης.

Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μεταφέρει οτιδήποτε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως σε σχέση με τα όσα τεκταίνονται στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου τις τελευταίες εβδομάδες, ο κ. Σαββίδης απάντησε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει και δημόσια εκφράσει τη βούλησή του. Ας μην ξεχνάμε ότι όλος αυτός ο κύκλος ξεκίνησε από τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εκδήλωση της Ένωσης Αθλητικογράφων. Ως αποτέλεσμα αυτής της δήλωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας ακολούθησε σειρά συσκέψεων στο Γραφείο μου και η κλήση των εκπροσώπων της UEFA. Όλα αυτά τα οποία είναι πολύ γνωστά. Θέλω να σας αναφέρω ότι τηρώ ενήμερο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλα τα θέματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο και τις έρευνες που διεξάγονται από την Αστυνομία. Το μήνυμα που έχω από τον Πρόεδρο, και το μήνυμα που κι εγώ έχω δώσει προς την Αστυνομία, είναι ότι θα πρέπει όλες οι υποθέσεις κι όλες οι καταγγελίες να διερευνηθούν ανεξαρτήτως ποιον αφορούν και τι αφορούν. Κι αυτό θα γίνει. Αυτό ζήτησα εγώ από την Αστυνομία και αυτή είναι και η βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός.
Κληθείς τέλος να σχολιάσει πληροφορίες από την Ισπανία που φέρουν το κυπριακό ποδόσφαιρο να διασυνδέεται με την ισπανική μαφία, ο κ. Σαββίδης απάντησε πως δεν επιθυμεί να σχολιάσει δημοσιεύματα ισπανικών έντυπων, επαναλαμβάνοντας πως «στην έκταση που τα ισπανικά ΜΜΕ κάνουν αναφορά σε γεγονότα, τα οποία ενδεχομένως να συνιστούν ή να αναφέρονται σε απόπειρα χειραγώγησης κυπριακών ποδοσφαιρικών αγώνων, θα διερευνηθούν με τον τόπο που σας εξήγησα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X