ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σαββίδης: Το Ανώτατο αποτελεί ουσιώδη εταίρο της κυβέρνησης

Ο κ. Νικολάτος υπηρέτησε πιστά και αμερόληπτα τη δικαιοσύνη, το σύνταγμα και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποτελεί ένα από τους ουσιώδεις εταίρους της κυβέρνησης, στην υλοποίηση του φιλόδοξου και άκρως αναγκαίου έργου της, για μεταρρύθμιση του συστήματος της δικαιοσύνης, δήλωσε την Τετάρτη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης.

Σε δηλώσεις του, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ανώτατο Δικαστήριο, με την ευκαιρία της αφυπηρέτησης του Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου, Μύρωνα Νικολάτου, ο κ. Σαββίδης εξήρε το έργο του απερχόμενου Προέδρου, λέγοντας ότι «υπηρέτησε πιστά και αμερόληπτα τη δικαιοσύνη, το σύνταγμα και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας από το ύψιστο δικαστικό αξίωμα, με ευσυνειδησία και θάρρος».

Ευχαρίστησε τον κ. Νικολάτο και δημόσια για την προσφορά του, σημειώνοντας ότι πέραν από την προσωπική τους φιλία, που μετρά τρεις δεκαετίες, είχαν τη ευκαιρία τους τελευταίους 12 μήνες να συνεργάζονται στενά για το «αναγκαίο έργο» της κυβέρνησης για μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.

«Κατά τη μακρά και πετυχημένη δικαστική του σταδιοδρομία διακρινόταν για τη νομομάθεια, την ακεραιότητα και την αντικειμενικότητά του. Εργάστηκε με σεμνότητα και σε χαμηλούς τόνους και έχει φροντίσει να προάξει και να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και το κράτος δικαίου -και γενικά το δίκαιο- με πάθος, σεβασμό και εντιμότητα», είπε.

Του ευχήθηκε παράλληλα «υγεία, χρόνια γεμάτα και παραγωγικά», στο νέο κύκλο της ζωή του που ξεκινά.

Εξάλλου, διαβίβασε τα συγχαρητήρια του στο νέο Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου, Στέλιο Ναθαναήλ, διαβεβαιώνοντας ότι θα αποτελέσει και εκείνος ένα εξαιρετικό Πρόεδρο, σε μια σειρά από διακεκριμένους Προέδρους το Ανώτατου Δικαστηρίου.

«Οι δικαστές αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους με σεμνότητα και αφυπηρετούν με την ίδια σεμνότητα», είπε ο Μ. Νικολάτος

Παίρνοντας το λόγο ο απερχόμενος Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου είπε πως «οι δικαστές αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους με σεμνότητα και αφυπηρετούν, επίσης, με την ίδια σεμνότητα και χωρίς τυμπανοκρουσίες».

Ευχαρίστησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης για τα εξαιρετικά του λόγια, ενώ ευχήθηκε νέο Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου «κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

Όπως είπε ο κ. Νικολάτος «το Ανώτατο Δικαστήριο τα τελευταία χρόνια ήταν πρωταγωνιστής των εξελίξεων για τη μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης και βρήκε σθεναρούς αρωγούς του τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους καθόλα άξιους Υπουργούς Δικαιοσύνης, τον νυν Υπουργό Δικαιοσύνης και τον προηγούμενο Υπουργό, Ιωνά Νικολάου».

Σημείωσε ότι το μεγάλο έργο της μεταρρύθμισης του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, εκτιμώντας ότι τα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης ενδεχομένως σύντομα να εγκριθούν από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Προσβλέπω», είπε, «στην ολοκλήρωση και τη εφαρμογή της μεταρρύθμισης για το καλό της απονομής της δικαιοσύνης στην Κύπρο και για το ευρύτερο καλό του τόπου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλους τους συνεργάτες μου στο Ανώτατο Δικαστήριο και σε όλα τα δικαστήρια της Κύπρου».

"Το έργο της δικαιοσύνης θα προχωρήσει απρόσκοπτα", είπε ο Σ. Ναθαναήλ

Από την πλευρά του, ο νέος Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το διορισμό του, ενώ ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης «για τα καλά του λόγια».

Επίσης, ευχαριστίες εξέφρασε και προς τον απερχόμενο Πρόεδρο, Μύρωνα Νικολάτο, με τον οποίο όπως είπε, τους συνδέει μακρά δικαστική και προσωπική φιλία.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως το έργο της δικαιοσύνης θα προχωρήσει απρόσκοπτα με τη βοήθεια του Υπουργού Δικαιοσύνης, της πολιτείας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, σημειώνοντας ότι «μέσα στο έργο αυτό είναι και η μεταρρύθμιση των δικαστηρίων».

«Ένα στοίχημα, το οποίο πρώτο το Ανώτατο Δικαστήριο, είπε ότι πρέπει να κερδίσουμε και γι’ αυτό πρωτοστάτησε στη δημιουργία των καινούργιων δομών, που θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό της δικαιοσύνης γενικά και την ταχύτητα βεβαίως της απονομής της δικαιοσύνης».

Καταληκτικά είπε πως «το έργο είναι μπροστά μας», σημειώνοντας πως είναι δύσκολο, ωστόσο, με τη βοήθεια όλων θα προχωρήσει ακόμα πιο μπροστά

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε πίεση ο Κόκκινος

Σε πίεση ο Κόκκινος

Ενοχλημένος εδώ και μέρες ο Πρόεδρος τη στιγμή που ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον άδειασε ευσχήμως
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ