ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:08
 

Σε αφύπνιση για το Κυπριακό κάλεσε ο Γιώργος Λιλλήκας

Εξέφρασε τον φόβο ότι σε μια νέα διάσκεψη η επιλογές μας θα είναι μεταξύ μιας κακής και καταστροφικής λύση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, κάλεσε όλους σε αφύπνιση, προειδοποιώντας ότι το Κυπριακό οδεύει προς κλείσιμο και εκφράζοντας τον φόβο ότι σε μια νέα διάσκεψη οι επιλογές μας θα είναι μεταξύ μιας κακής και μιας καταστροφικής λύσης.

Μιλώντας στο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Απόδημων Κυπρίων, ο κ. Λιλλήκας εκτίμησε ότι «το Κυπριακό οδεύει προς κλείσιμο». Σύμφωνα με τον ίδιο, μια σειρά από παράγοντες που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα δημιουργούν προϋποθέσεις για να κλείσει. Αναφορά έκανε στο φυσικό αέριο, στο γεγονός ότι οι προτεραιότητες των ΗΠΑ έχουν μετακινηθεί προς την Ασία, στο Brexit που φέρνει την Αγγλία πιο κοντά στην Τουρκία αλλά και στις νέες σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας.

Ο κ. Λιλλήκας εκτίμησε ότι «το Κυπριακό οδεύει προς κλείσιμο»

Εκτίμησε επίσης ότι μετά από τις τελευταίες δύο διασκέψεις που έγιναν σε Γενεύη και Κραν Μοντανά «το Κυπριακό έχει περάσει σε μια άλλη βάση». Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ανέφερε ότι άλλαξε η αντίληψη της διεθνούς κοινότητας ακόμα και των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό το παρατεταμένο αδιέξοδο μετά το Κραν Μοντανά το αξιοποίησε τη Τουρκία η οποία «θα συνεχίσει και θα γίνεται πιο επιθετική». Ο κ. Λιλλίκας προειδοποίησε παράλληλα ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε τον κίνδυνο από την Τουρκία.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών, αναγνώρισε ότι μόνο μέσω συνομιλιών μπορεί να εξευρεθεί λύση, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι «ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι θα καταλήξουμε στο ίδιο δίλλημμα», αυτό της ικανοποίησης της Τουρκίας είτε να κατάληξης σε αδιέξοδο.

Ο κ. Λιλλήκας εκτίμησε ότι μια νέα διάσκεψη με τους όρους που έχει θέσει ο ΓΓ δύο πράγματα σημαίνει:να δεχτούμε ότι θα ασκηθεί επιδιαιτησία ή να δεχθούμε ότι στο τέλος του χρονοδιαγράμματος θα μπουν στο τραπέζι νέες ιδέες. Ναι, είπε, «πρέπει να πάμε σε συνομιλίες για να λυθεί το Κυπριακό αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλους αυτοσχεδιασμούς».

Με τα διαχρονικά λάθη που έχουμε κάνει, πρόσθεσε, φοβάμαι ότι δεν μας έχουν μείνει πολλές επιλογές. Δεν θα έχουμε την επιλογή μιας καλής και μιας κακής λύσης. Πολύ φοβάμαι, σημείωσε ο ίδιος, ότι εδώ που φτάσαμε οι επιλογές μας θα είναι μεταξύ μιας κακής και μιας καταστροφικής λύσης και ελπίζω να αφυπνιστούμε όλοι νωρίς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ μοιράζονται τους νέους δήμους

«έτσι μπράβο .. να διοικείτε η χώρα κομματικά πολιτικαντζηδικα ... μπράβο.. μελέτες , ειδικοί , στοιχεια ...»
Πελασγός  |  11:24

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X