ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε δεξίωση για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ ο Πρόεδρος (εικόνες)

«Η επίσκεψη του Κόμη και της Κόμισσας του Γουέσεξ στην Κύπρο θα προωθήσει τους δεσμούς φιλίας Κύπρου - ΗΒ»

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγος του κα Άντρη Αναστασιάδη, παρέστη απόψε στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου με την ευκαιρία των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, και τα 70χρονα της βασιλείας της, στην οποία παρέστησαν και ο Κόμης του Wessex, Πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγος του Κόμισσα του Wessex Σόφι.

Σε χαιρετισμό του στη δεξίωση, που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβευτική κατοικία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου, σημειώνοντας ότι προσβλέπει στην αυριανή συνάντηση που θα έχει με το βασιλικό ζεύγος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναφέρθηκε, επίσης, στους στενούς δεσμούς μεταξύ των λαών των δύο χωρών και τη διμερή συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Πρόσθεσε ότι «η Κύπρος είναι ιδιαίτερα περήφανη για τη διασπορά της που διαμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο που αποτελεί τη μεγαλύτερη κυπριακή κοινότητα στο εξωτερικό, ενώ πολλοί Κύπριοι έχουν λάβει τιμές από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς, όπως η εκπαίδευση, οι τέχνες, ο πολιτισμός, οι επιστήμες και η επιχειρηματικότητα».

Είπε ακόμα ότι την ίδια ώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί ένα από τους προτιμητέους εκπαιδευτικούς προορισμούς για τους Κύπριους, ενώ χιλιάδες Βρετανοί επιλέγουν την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε επίσης την ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο χωρών που επιτρέπει σε χιλιάδες Κύπριους να αναπτύξουν, για πρώτη φορά, τις περιουσίες τους που βρίσκονται στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων.

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό και διπλωματικό πεδίο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η συνεργασία των δύο χωρών συνεχώς αναπτύσσεται τόσο διμερώς όσο και πολυμερώς, περιλαμβανομένης και της συνεργασίας στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση