ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε πίεση ο Κόκκινος

Ενοχλημένος εδώ και μέρες ο Πρόεδρος τη στιγμή που ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον άδειασε ευσχήμως

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Κάθε άλλο από φιλικό θεωρείται πλέον το κλίμα για τον υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κυριάκο Κόκκινο. Η δυσλειτουργία της πύλης εμβολιασμού έχει προκαλέσει αναπόφευκτα εκνευρισμό στους πολίτες αλλά και την δυσφορία, τόσο του Προεδρικού όσο και του κυβερνώντος κόμματος. Είναι σίγουρα το πρακτικό της υπόθεσης, καθώς οι αδυναμίες της πύλης εμβολιασμού επιβραδύνουν την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, σε μία περίοδο που αυξήθηκαν οι ποσότητες εμβολίων, είναι όμως και το σημειολογικό της αποδόμησης του αφηγήματος της κυβέρνησης Αναστασιάδη ότι θα εκσυγχρονίσει και θα οδηγήσει το κράτος στην ψηφιακή εποχή.

Η μη λειτουργία της Πύλης Εμβολιασμού το πρωί της Πέμπτης αποτέλεσε την κορυφή του παγόβουνου. Υπήρξε βεβαίως μία σειρά ατυχών περιστατικών με την πύλη, άλλοτε με τεχνικά προβλήματα και άλλοτε με την υπερφόρτωση, που όπως υποστήριζε το υφυπουργείο οφειλόταν στην μεγάλη ζήτηση. Η κατάσταση ωστόσο, πλέον προκαλεί και ζήτημα εντός της κυβέρνησης. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου άδειασε ευσχήμως τον υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας υπογραμμίζοντας πως τα προβλήματα με την πύλη εμβολιασμού δε μπορούν να γίνονται ανεκτά. «Εικόνες όπως αυτές που είδαμε στο εμβολιαστικό κέντρο στη Λεμεσό αλλά και τα συχνά προβλήματα και το πέσιμο της πύλης εμβολιασμού σήμερα, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με κομματικούς κύκλους η σημερινή κατάσταση προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Συναγερμικού Προέδρου και όχι τυχαία καθώς ανατρέπει εν μέρει και το αφήγημα του Συναγερμού ότι η κυβέρνηση έχει μεταρρυθμίσει και εκσυγχρονίσει το κράτος. Ιδιαίτερα σε μία προεκλογική περίοδο, όπου η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο Νικόλας Παπαδόπουλος καταγγέλλει την Κύπρο ως την 4η χειρότερη χώρα στην Ε.Ε στους εμβολιασμούς.

Ενοχλημένος είναι εδώ και μέρες με τον υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ σύγχυση φαίνεται να υπάρχει και για την εταιρεία που έχει αναλάβει την πύλη εμβολιασμού. Η πύλη έμεινε για παράδειγμα κλειστή το τριήμερο του Πάσχα, με το υφυπουργείο Καινοτομίας να διαρρέει πως η εταιρεία αρνήθηκε να δουλέψει και η εταιρεία με τη σειρά της να υπογραμμίζει πως κανείς από την κυβέρνηση δεν της ζήτησε ή της πρότεινε να δουλεύει κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Η δυσφορία πάντως ενισχύθηκε το βράδυ της Δευτέρας όταν το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε τα νέα μέτρα χαλάρωσης. Εδώ και ένα περίπου μήνα όπως αναφέρεται από κυβερνητικούς κύκλους, ο υφυπουργός Καινοτομίας είχε υποσχεθεί πως θα αναλάμβανε τη ψηφιοποίηση του corona pass ούτως ώστε να μην χρειάζεται το οποιοδήποτε χαρτί. Κατά την συνεδρία της Δευτέρας, εκφράστηκαν ανησυχίες από την πλευρά του υφυπουργού κατά πόσο θα προλάβει να ολοκληρώσει την αποστολή ψηφιοποίησης του corona pass.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση