ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΣΕΑ: Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Η σχετική ανακοίνωση

ΚΥΠΕ

Η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει λύση δύο κυρίαρχων, ισότιμων, ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) έπειτα από συνεδρίαση πέντε ωρών της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αναφέρει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει λύση δύο κυρίαρχων, ισότιμων, ανεξάρτητων κρατών για τελική διευθέτηση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι «για το σκοπό αυτό έχει δηλωθεί ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που στοχεύουν στην προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του Τ/κ λαού», κατά την έκφρασή του.

Για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «είναι απαραίτητο να αποφεύγονται προκλήσεις, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική που αγνοούν τα δικαιώματα, τα συμφέροντα της Τουρκίας, προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή μέσω αμοιβαίου διαλόγου στο πλαίσιο σχέσεων καλής γειτονία και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και την Μεσόγειο».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις πέρα από τα σύνορα της με σκοπό την πάταξη των τρομοκρατικών οργανώσεων και για την ασφάλεια της χώρας.

Για το Παλαιστινιακό αναφέρει ότι καταδικάζει έντονα την παράνομη κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ και απευθύνει έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και χωρίς καθυστέρηση και με ειλικρίνεια να πράξει αυτό που της αναλογεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση