ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σεμπ Ντανς: Η Σ. Κυριακίδου κατέγραψε μια πειστική επίδοση

Έχει παρακολουθήσει μόνο δύο ακροάσεις μέχρι στιγμής σήμερα, αλλά «αυτή ήταν η καλύτερη από τις δύο ακροάσεις

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην εκτίμηση ότι η υποψήφια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου «κατέγραψε μια πειστική επίδοση» σημειώνοντας ότι «σαφώς προετοιμάστηκε αρκετά» και «δεν είναι εύκολο να είσαι υποψήφιος Επίτροπος», προέβη ο Σεμπ Ντανς, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος (ENVI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά την ακρόαση που διεξήχθη στις Βρυξέλλες. Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου μετά την ακρόαση στο ΕΚ, ο Σεμπ Ντανς δήλωσε ότι «είναι δυσκολότερο να είσαι υποψήφιος Επίτροπος, σε αντιδιαστολή με το να είσαι ήδη Επίτροπος, καθώς δεν έχεις από πίσω σου το προσωπικό και τη γνώση που περιβάλλουν τη θέση».

Εκτίμησε δε ότι ως εκ τούτου «κάποιες από τις ερωτήσεις δεν απαντήθηκαν πλήρως, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο για κάποιον εισερχόμενο να τις απαντήσει και να γνωρίζει πλήρως όλες τις απαντήσεις», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η Στ.Κυριακίδου έδωσε «ικανοποιητικές απαντήσεις στις περισσότερες από τις ερωτήσεις». Εκτίμησε επιπλέον ότι «η συνολική εικόνα που τα μέλη της Επιτροπής έχουν είναι ότι πως είναι κάποια που είναι επαγγελματίας και αφοσιωμένη στο σκοπό». «Ξεκάθαρα η δική μας δουλειά ως κοινοβουλευτικοί από εδώ και στο εξής θα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι μηχανισμοί της Κομισιόν δεν θα συνθλίψουν αυτή την βούληση της να φέρει αποτελέσματα», δήλωσε ο Σεμπ Ντανς.

«Ξεκάθαρα η δική μας δουλειά ως κοινοβουλευτικοί από εδώ και στο εξής θα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι μηχανισμοί της Κομισιόν δεν θα συνθλίψουν αυτή την βούληση της να φέρει αποτελέσματα»

Κληθείς να αντιπαραβάλει την απόδοση της Στ. Κυριακίδου με αυτή άλλων υποψηφίων, ο Σεμπ Ντανς, δήλωσε ότι έχει παρακολουθήσει μόνο δύο ακροάσεις μέχρι στιγμής σήμερα, αλλά «αυτή ήταν η καλύτερη από τις δύο ακροάσεις στις οποίες βρέθηκα», διευκρίνισε. «Αυτό που ψάχνουμε σε έναν Επίτροπο είναι κάποιον που ακούει, κάποιος που αντιλαμβάνεται τις πληροφορίες που του δίνουν, κάποιον που έχει ένα πάθος για το αντικείμενο και ξεκάθαρα έχει την ικανότητα να το φέρει εις πέρας και με αυτά τα κριτήρια η επίδοσή της ήταν πολύ καλή απόψε», τόνισε.

Κληθείς να απαντήσει ποιες ερωτήσεις δεν απαντήθηκαν, ο Σεμπ Ντανς διευκρίνισε ότι «υπήρξαν κάποιες ερωτήσεις για τους ενδοκρινικούς διαταράκτες που σχετίζονται περισσότερο με τη δουλειά της υπάρχουσας Κομισιόν και όχι το μελλοντικό σχεδιασμό και ως εκ τούτου μπορούμε να αναμένουμε ο διάλογος μεταξύ της Επιτροπής μας και του Γραφείου της όταν η ίδια εγκριθεί να βελτιωθεί σε σχέση με ό,τι είχαμε στο παρελθόν». «Παρομοίως υπήρξε μια ερώτηση για την κοινωνία των πολιτών σε σχέση με τον HIV και τη φυματίωση, που προφανώς η υποψήφια Επίτροπος δεν είχε ξανασυναντήσει - αλλά ούτε και οι περισσότεροι από εμάς μέχρι πριν από λίγη ώρα, οπότε μπορούμε να το συγχωρήσουμε» είπε. «Υπάρχουν τέτοια πράγματα που δεν μπορούμε να αναμένουμε από τον υποψήφιο να γνωρίζει την απάντηση έτσι κι αλλιώς, αλλά νομίζω ότι έδωσε διαβεβαιώσεις ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί και σε αυτή τη φάση, αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα», κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής ENVI.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  Υγεία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X