ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεδριάζει η Επ. Δεοντολογίας για τον Θεμιστοκλέους - Οι ποινές για το χυδαίο σχόλιο

Το χρονικό της υπόθεσης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνεδριάζει η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, για να συζητηθεί η καταγγελία της Βουλευτού, Αλεξάνδρας Ατταλίδου, εναντίον του συναδέλφου της, Ανδρέα Θεμιστοκλέους για σχόλια που έκανε σε ΜΚΔ.

Στη συνεδρία, η οποία πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, συμμετέχουν επίσης οι Βουλευτές Ονούφριος Κουλλά του ΔΗΣΥ, Άριστος Δαμιανού από το ΑΚΕΛ, και Νικόλας Παπαδόπουλος και Πανίκος Λεωνίδου του ΔΗΚΟ. Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της διαδικασίας, όπου θα συζητηθεί κατά πόσον θα γίνει παραδεκτή η καταγγελία της κ. Ατταλίδου για να ξεκινήσει διαδικασία εναντίον του κ. Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Δημητρίου είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα συγκαλούνταν η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής «πάραυτα» για να εξετάσει την καταγγελία της κ. Ατταλίδου, Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών. Όπως ανακοινώθηκε από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών την περασμένη Παρασκευή, η κ. Ατταλίδου απέστειλε επιστολή προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας άμεσα τη σύγκλιση συνεδρίας, ώστε να εξεταστεί το ζήτημα.

Το εν λόγω περιστατικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από οργανωμένα κοινωνικά σύνολα και αξιωματούχους, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, Βουλευτή Λευκωσίας ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου να ανακοινώνει ότι απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητεί την έναρξη των διαδικασιών απομάκρυνσης του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσαν τόσο η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, όσο και ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, κάτι τέτοιο δεν προνοείται από τον κανονισμό.

Οι πιθανές ποινές

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο την Δευτέρα (29/05), το μέλος της Επιτροπής, Νομικός και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, ξεκαθάρισε ότι η Βουλή δεν μπορεί να αποβάλει μέλος της που έχει εκλέγει από τους πολίτες. Υπάρχει, ωστόσο, προφορική και γραπτή επίπληξη, υπάρχει μομφή για αντιδεοντολογική και ανάρμοστη συμπεριφορά και η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι η γραπτή απολογία η οποία να διαβαστεί από το Βήμα της Βουλής και να υπάρξει επανόρθωση για προσβλητικές αναφορές.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία άρχισε να συλλέγει στοιχεία για την υπόθεση, ενώ όπως μας αναφέρθηκε από αρμόδια πηγή, οι Αρχές σε συνεννόηση με την Νομική Υπηρεσία θα τα μελετήσουν και θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

Το χρονικό

Η καταγγελία της κ. Ατταλίδου στην Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας έγινε μετά το σχόλιο του Ανδρέα Θεμιστοκλέους προς το πρόσωπό της στο Facebook ότι «μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφτασαν ποτέ!».Το σχόλιό του ήταν απάντηση στην ανάρτηση της κ. Ατταλίδου στο Twitter, μετά το «πράσινο» της Βουλής στην πρόταση νόμου για ποινικοποίηση των «θεραπειών» μεταστροφής, ότι «τα καταφέραμε! Ένα ακόμη λιθαράκι στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τόπο μας. Τέρμα στα βασανιστήρια κατά των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τέρμα πια στη ρητορική μίσους στη μισαλλοδοξία και την στοχοποίηση. Τόσους αιώνες καταπίεσης και βασανιστηρίων τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας άντεξαν… ας αντέξουν και οι υπόλοιποι μερικές δεκάδες χρόνια τον αγώνα κατοχύρωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ!».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Οι προκλήσεις εκ της, αριστίνδην, Ατταλίδου, συνεχίζονται και οι εκ του Θεμιστοκλέους, έν τινι τρόπω, ομοίως ανταποδοτικές και μη.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση