ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σην τελική φάση της άσκησης «ΔΗΜΗΤΡΑ» αύριο ο ΥΠΑΜ

Η άσκηση είναι ευρείας κλίμακας και διεξάγεται σε όλη την ελεύθερη επικράτεια της Κύπρου

ΚΥΠΕ

Την τελική φάση της εθνικής διακλαδικής Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων, ΤΑΑΣ-ΤΑΜΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ -2021", στην οποία συμμετέχει το σύνολο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς, ενώ σε φάσεις της άσκησης έχουν προσκληθεί έφεδροι και εθνοφύλακες, θα παρακολουθήσει νωρίς το πρωί της Πέμπτης, από παρατηρητήριο στην περιοχή του Κοτσιάτη, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Η άσκηση, η οποία άρχισε την Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, είναι ευρείας κλίμακας και διεξάγεται σε όλη την ελεύθερη επικράτεια της Κύπρου, χωρίς πυρά, με τη συμμετοχή Διοικήσεων, Σχηματισμών, Τακτικών Συγκροτημάτων και Μονάδων της Εθνικής Φρουράς.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα εξεταστούν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων, η μετατροπή τους σε οδηγίες και διαταγές σε περίοδο, έντασης, κρίσης και επιχειρήσεων καθώς και η εξάσκηση των τμημάτων σε σενάρια που προσομοιάζουν τις πραγματικές συνθήκες σε περίοδο επιχειρήσεων.

Τα επιχειρησιακά σενάρια τα οποία θα κλιμακωθούν κατά τη διάρκεια της άσκησης θα ολοκληρωθούν με την πραγματοποίηση αριθμού τελικών φάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Άμυνα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση