ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιζόπουλος: Προσπάθεια παραπλάνησης Ε/κ πλευράς από Γκουτέρες

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε την Παρασκευή ότι μέσα από τη δημοσίευση και σήμερα των πρακτικών του Κρανς Μοντανά στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», «επιβεβαιώνεται δυστυχώς, η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα να παραπλανήσει την δική μας πλευρά, να ωραιοποιήσει την συμπεριφορά και απαράδεκτη στάση της Τουρκίας, να παγιδέψει τη διαδικασία, για να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της πλευράς μας».

Είπε ότι την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά ότι και τα 6 σημεία που κατέθεσε προφορικά ο Γενικός Γραμματέας στο πλαίσιό του, «κρύβουν παγίδες και ως εκ τούτου για ακόμα μία φορά κάνουμε έκκληση πως αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για συζήτηση στο μέλλον όσον αφορά την επανέναρξη των συνομιλιών».

Ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ προτείνει για ακόμα μία φορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα «ότι θα πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί και να διεκδικήσουμε η όποια επανέναρξη των συνομιλιών να γίνει στη βάση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τη σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό με τη συμμετοχή και των πέντε Μονίμων Μελών του Σ.Α. για να συζητηθεί κατά προτεραιότητα η διεθνής πτυχή του προβλήματος».

«Δηλαδή όπως τονίζεται στην συγκεκριμένη απόφαση, η πλήρης αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, ο επαναπατρισμός των εποίκων, η επιστροφή των προσφύγων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στις εστίες τους υπό συνθήκες ασφάλειας και η κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση