ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σιζόπουλος: Η ενημέρωση στο Εθνικό επιβεβαιώνει τους κινδύνους της ΕΔΕΚ για την πενταμερή

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος

ΚΥΠΕ

Οι ανησυχίες της ΕΔΕΚ για τους σοβαρούς κινδύνους και τις παγίδες που κρύβει η άτυπη πενταμερής διάσκεψη επιβεβαιώθηκαν από τη σημερινή ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, οι ανησυχίες της ΕΔΕΚ γίνονται πιο έντονες αν ληφθεί υπόψη η προκλητική στάση της Τουρκίας αλλά και ο ύποπτος ρόλος που διαδραματίζει ο Βρετανικός παράγοντας.

«Η παρουσία μας στη Γενεύη, παρά τις διαφωνίες μας, αποσκοπεί στο να αποτρέψουμε και να προστατεύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο να προχωρήσει ενδεχομένως σε πρόσθετες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, όπως κάποιες ηγεσίες κομμάτων τον συμβουλεύουν. Γιατί αυτό θα προσφέρει στην Τουρκία πρόσθετα πολιτικά οφέλη», είπε ο κ. Σιζόπουλος.

Διαβεβαίωσε, τέλος, πως η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να προασπίσει την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εξεύρεση μίας λύσης δημοκρατικής, ευρωπαϊκής, όπου το σύνολο των πολιτών της να απολαμβάνουν τα βασικά ανθρώπινα και πολιτικά τους δικαιώματα, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού και δημοκρατικού κράτους χωρίς παρεκκλίσεις με πλήρη εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια και χωρίς να υπάρχει πρωτογενές δίκαιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση