ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:25
 

Σιζόπουλος: Η ΚΔ το πιο ισχυρό όπλο στην προσπάθεια για βιώσιμη λύση

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, θα πρέπει να ενισχύσουμε τόσο τις προσπάθειες μας σε διπλωματικό και σε πολιτικό επίπεδο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο, το οποίο διαθέτει σήμερα η πατρίδα μας στην προσπάθεια της για μια δημοκρατική και βιώσιμη λύση, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, στην Λευκωσία.

Ο κ. Σιζόπουλος, αφού συνεχάρη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τα στελέχη και τα μέλη της Εθνικής Φρουράς, για την «εξαιρετική εμφάνιση» στην σημερινή παρέλαση, είπε ότι «σε μια περίοδο ασύμμετρων απειλών και σοβαρών κινδύνων που ελλοχεύουν για την πατρίδα μας λόγω της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής και προκλητικότητας είναι πάρα πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το πιο ισχυρό όπλο», όπως είπε, «το οποίο διαθέτει σήμερα η πατρίδα μας στην προσπάθεια της για μια δημοκρατική και βιώσιμη λύση».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, θα πρέπει να ενισχύσουμε τόσο τις προσπάθειες μας σε διπλωματικό και σε πολιτικό επίπεδο αλλά κυρίως για να έχουμε αξιοπιστία θα πρέπει να ενισχύσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και την αποτρεπτική ισχύ της Εθνικής Φρουράς».

«Και αυτό μπορεί να γίνει με την περαιτέρω πάταξη της φυγοστρατίας, με την αναβάθμιση της επιχειρησιακής της ικανότητας και της αποτρεπτικής της ισχύος, με την επανενεργοποίηση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και κυρίως με την αυξημένη, αριθμητικά και οπλικά, παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο ως εγγυήτριας δύναμης», πρόσθεσε.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «κάτω από αυτές τις συνθήκες αναβαθμίζεται και η διπλωματική ισχύς της Κυπριακής Δημοκρατίας και μπορούμε κάτω από καλύτερες συνθήκες να διεκδικήσουμε μια δημοκρατική και βιώσιμη λύση για όλους τους νόμιμους κατοίκους της».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διπλωματική εκστρατεία Λευκωσίας για αναχαίτιση ενεργειών της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

«Καλό θα ήταν οι ενέργειες να γίνονται πριν τα γεγονότα και όχι εκ των υστέρων...»
Ένας Πολίτης  |  15:20

ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ μοιράζονται τους νέους δήμους

«έτσι μπράβο .. να διοικείτε η χώρα κομματικά πολιτικαντζηδικα ... μπράβο.. μελέτες , ειδικοί , στοιχεια ...»
Πελασγός  |  11:24

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X