ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιζόπουλος: Η συνέχιση μιας αναποτελεσματικής τακτικής, δεν θα φέρει τη λύση πιο κοντά

«Δεν μπορεί να συντηρούνται προσδοκίες με ψευδαισθήσεις και τη φρούδα ελπίδα ότι ο κατακτητής θα επιδείξει επιτέλους καλή θέληση»

ΚΥΠΕ

Αναθεώρηση τακτικής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας επιβάλλουν τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως συνέχιση μιας τακτικής που για 48 χρόνια αποδείχθηκε αναποτελεσματική, μετάτρεψε το Κυπριακό από διεθνές πρόβλημα εισβολής – κατοχής και σε θέμα διακοινοτικής διευθέτησης, δεν πρόκειται να φέρει τη λύση ένα βήμα πιο κοντά.

Σε ομιλία του, στην επετειακή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «η συνέχιση μιας τακτικής που για 48 χρόνια αποδείχθηκε αναποτελεσματική, μετάτρεψε το κυπριακό από διεθνές πρόβλημα εισβολής – κατοχής σε θέμα διακοινοτικής διευθέτησης, νομιμοποιεί σταδιακά τον εποικισμό και κατοχυρώνει στους παράνομους σφετεριστές των περιουσιών μας τον πρώτο λόγο για την απόκτηση τους, οδηγεί σε γεωγραφικό και πληθυσμιακό διαχωρισμό του λαού, παραβιάζοντας βασικά πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών και υποβοηθά την Τουρκία να κατοχυρώσει επικυριαρχικό ρόλο σε ολόκληρη την επικράτεια, δεν πρόκειται να φέρει τη λύση ένα βήμα πιο κοντά».

Σημείωσε ότι «αντίθετα θα φέρει πιο κοντά τη νομιμοποίηση της διχοτόμησης», για να συμπληρώσει ότι «δεν μπορεί να συντηρούνται προσδοκίες με ψευδαισθήσεις και τη φρούδα ελπίδα ότι ο κατακτητής θα επιδείξει επιτέλους καλή θέληση».

Όπως ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, «η κατοχική Τουρκία συνεχίζει τις έκνομες δραστηριότητες στο πλαίσιο του επεκτατικού της σχεδίου, για έλεγχο της Αν. Μεσογείου, ώστε να καταστεί μια περιφερειακή δύναμη με παγκόσμια εμβέλεια», προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή με προμετωπίδα το κατοχικό καθεστώτος συνεχίζει τον σταδιακό εποικισμό της πόλης της Αμμοχώστου σε μια προσπάθεια περαιτέρω αναβάθμισης των επεκτατικών της στόχων».

Ανέφερε ακόμα ότι «η ουκρανική κρίση, όπως αυτή έχει εκδηλωθεί με την εισβολή της Ρωσίας, έχει επιβεβαιώσει την ποντιοπιλατική, αλλά και την συμφεροντολογική συμπεριφορά του διεθνούς παράγοντα και κύρια των ευρωπαίων εταίρων μας», συμπληρώνοντας ότι «στη Ρωσία επιβάλλουν άμεσα κυρώσεις με σοβαρές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των λαών της Ευρώπης, και όχι μόνο, αλλά στην Τουρκία δίνουν οικονομική στήριξη, ωσάν να μην είναι κατοχική δύναμη».

«Τη Ρωσία», σημείωσε, «την αποβάλλουν από διεθνείς Οργανισμούς, αλλά την Τουρκία την αναβαθμίζουν σε διαμεσολαβητή επίλυσης της ουκρανικής κρίσης. Στην περίπτωση της Ρωσία επιβάλλουν εμπάργκο πώλησης προϊόντων και αποστέλλουν όπλα στην Ουκρανία. Στην περίπτωση της Κύπρου επέβαλαν εμπάργκο πώλησης όπλων στο θύμα και παραχωρούσαν όπλα στο θύτη. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο».

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Σιζόπουλο «είναι προφανές ότι ο κατακτητής αξιοποιεί αυτή τη συμπεριφορά και ανενόχλητα κλιμακώνει επικίνδυνα τις επεκτατικές του βλέψεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημειώνοντας πως «τα νέα γεωστρατηγικά δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας, όπως πολλές φορές τονίσαμε, επιβάλλουν αναθεώρηση τακτικής».

Διεμήνυσε πως η ΕΔΕΚ, όπως και τότε έτσι και τώρα, θα συνεχίσει τον αγώνα των νεκρών συναγωνιστών της με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο για να προστατεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την κοινωνία από έκνομες δραστηριότητες, να εξαλείψει κάθε προσπάθεια συγκαλυμμένης ή όχι παραπλάνησης του λαού, να προστατεύσει την κρατική υπόσταση και να διεκδικήσει λύση, που να απαλλάσσει την πατρίδα από την κατοχή.

«Λύση», είπε, «η οποία να κατοχυρώνει ένα κράτος, ένα λαό και να ενισχύει τη συνεργασία των νόμιμων κατοίκων για τη διαμόρφωση του κοινού μας μέλλοντος».

«Σε μια εποχή όπου οι σημαίες κυματίζουν ανάποδα και ο εθνικός ύμνος ψελλίζεται, η ιστορική αυτογνωσία είναι το μόνο υπόβαθρο που μπορεί να διορθώσει την πορεία μας, να ανατροφοδοτήσει τους στόχους μας, να ενισχύσει την αγωνιστικότητά μας και να μας οδηγήσει στη σωστή διεκδίκηση των δικαίων μας», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Καταληκτικά είπε πως «ο ραγιαδισμός, ο ευσεβοποθισμός και η ηττοπάθεια μόνο σε καταστροφική πορεία μπορούν να μας οδηγήσουν», σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων στη μαρτυρική Κύπρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση