ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σιζόπουλος: Η Τουρκία και ο βρετανικός παράγοντας επιδιώκουν αναβάθμιση του ψευδοκράτους

Ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε ότι θεωρεί πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί

ΚΥΠΕ

Αυτό που διαφαίνεται κατά τρόπο ξεκάθαρο, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, είναι ότι το κατοχικό καθεστώς, συνεπικουρούμενο από την Τουρκία και άλλοτε στο προσκήνιο ή παρασκήνιο από βρετανικό παράγοντα, επιδιώκει την κατοχύρωση πρόσθετων πολιτικών κεκτημένων, ώστε να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος και κυρίως να δημιουργηθούν οι συνθήκες της απόκτησης της κυριαρχικής ισότητας με ό,τι αυτό προϋποθέτει.

Μετά την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε ότι θεωρεί πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί στο πώς θα διαχειριστούν αυτά τα ζητήματα, δεδομένου – όπως είπε – ότι «δυστυχώς και η στάση του ΓΓ δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις φαίνεται να βρίσκεται σε παλινωδία και κυρίως η τακτική η οποία ακολουθεί, σε πάρα πολλές περιπτώσεις να διευκολύνει την τουρκική πλευρά».

Δύο ζητήματα θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής από την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος. Το πρώτο, είπε, η συστηματική προσπάθεια από πλευράς Τουρκίας για απαξίωση και ενδεχομένως απεμπλοκή από το ψήφισμα 186 του ΣΑ του ΟΗΕ του 1964, το οποίο είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο για την Κυπριακή Δημοκρατία για την αποσχιστική στάση της τουρκικής πλευράς.

Το δεύτερο, συνέχισε, η όποια εμπλοκή σε ΜΟΕ να μην οδηγεί στο βραχυκύκλωμα της ουσιαστικής έναρξης συνομιλιών, στη βάση ότι το Κυπριακό είναι ένα θέμα εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και εθνοκάθαρσης και να αποστασιοποιηθούμε από την ουσία του κυπριακού προβλήματος, η οποία, όπως είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, θα πρέπει να είναι η μόνιμη και σταθερή επιδίωξη της δικής μας πλευράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση