ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιζόπουλος: Η υπογεννητικότητα σήμερα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θέματα

Προηγήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες αλλά και μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος της υπογεννητικότητας, συζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων.

Σε δηλώσεις ύστερα από σημερινή συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «κοινή διαπίστωση είναι ότι η υπογεννητικότητα σήμερα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θέματα", για τα οποία η κυπριακή κοινωνία, διαμέσου των συντεταγμένων της οργάνων, κυρίως της Κυβέρνησης και της Βουλής, οφείλουν να προχωρήσουν, όπως είπε, "στη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις για το πως μπορούν να στηριχθούν οι πολύτεκνες οικογένειες και κυρίως να δημιουργήσουν, όπως είπε, συνθήκες δημιουργίας και νέων πολύτεκνων οικογενειών.

Ανέφερε ότι υπόσχεση της ΕΔΕΚ προς τις πολύτεκνες οικογένειες είναι πως θα επαναφέρει την πρόταση του Κινήματος για επιδότηση της απόκτησης του τρίτου παιδιού και παράλληλα θα ασκήσει περαιτέρω πιέσεις «για την δημιουργία συνθηκών για υποδομές που να μπορούν οι μητέρες να εμπιστευθούν τα παιδιά τους κατά την διάρκεια της εργασίας τους έτσι ώστε να μπορέσουν να απασχοληθούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στον εργασιακό τομέα».

Είπε ακόμη ότι συζήτησαν τα θέματα επαναξιολόγησης επιδομάτων κυρίως για τα τέκνα των πολύτεκνων οικογενειών και τους φοιτητές αλλά και ένα καινούργιο αίτημα, όπως είπε, το οποίο τώρα κατατίθεται στη Βουλή και αφορά ειδικό επίδομα για τους στρατιώτες που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει τον διάλογο με τις πολύτεκνες οικογένειες αλλά και τις παρεμβάσεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με κύριο στόχο την ενίσχυση αυτών των θετικών προτάσεων που έχει η οργάνωση των πολυτέκνων.

«Όταν η υπογεννητικότητα αποτελεί σήμερα ένα τεράστιο εθνικό θέμα για την πατρίδα μας, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα γείτονα που παρουσιάζει υπεργεννητικότητα, μια από τις άμεσες απαντήσεις μας θα είναι η διατήρηση της γεννητικότητας και του ελληνικού πληθυσμού σε ικανοποιητικό επίπεδο έτσι ώστε να μπορούμε να διεκδικήσουμε και μία δημοκρατική, δίκαιη και λειτουργική λύση στο κυπριακό πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ντίνος Ολύμπιος είπε ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αντελήφθη αμέσως τη σοβαρότητα του δημογραφικού προβλήματος διότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στο παρά πέντε, όπως είπε, αλλά και στο πέντε.

Ο κ. Ολύμπιος είπε ακόμη ότι όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είναι «τα κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν στις υφιστάμενες πολύτεκνες οικογένειες αλλά και σε κάποιες άλλες οικογένειες», όπως είπε, «οι οποίες θέλουν να γίνουν πολύτεκνες για να μπορέσει αυτός ο τόπος να επιβιώσει».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υιοθετήθηκε με 601 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 36 αποχές, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο (φωτ. EPA).

Ορόσημο η Σύνοδος Κορυφής

Η έκβαση της Συνόδου, που θα λάβει χώρα στις 24-25 Σεπτεμβρίου, μπορεί να οδηγήσει τις σχέσεις των δύο πλευρών «σε δύο αντίθετες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Ο κ. Καλίν εξέφρασε την ελπίδα ότι «σύντομα» θα γίνουν τα βήματα «προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις». Φωτογραφία από ΚΥΠΕ.

Μεικτά μηνύματα από Άγκυρα

Ο Ερντογάν, έκανε μεν αναφορά σε επιλογή της διπλωματίας από μέρους της Άγκυρας, απέδωσε δε στην ελληνική πλευρά «προκλήσεις ...
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ