ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιζόπουλος: Κατέθεσαν πέραν των 200χιλ. ευρώ για να παρεμποδίσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες

Κάποιοι είναι προφανές ότι ελαύνονται από σκοπιμότητες και αλλότρια κίνητρα, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ

ΚΥΠΕ

Κάποιοι είναι προφανές ότι ελαύνονται από σκοπιμότητες και αλλότρια κίνητρα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος διεμήνυσε πως το Κίνημά του θα συνεχίσει στην πορεία που χάραξε, για εξυπηρέτηση των σοσιαλιστικών κοινωνικών της στόχων, αλλά και της εθνικής υπόθεσης.

Σε δήλωσή του, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, σε σχέση με τον τερματισμό του Τακτικού Συνεδρίου και τις εκλογές που ήταν ορισμένες για την προσεχή Κυριακή, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «κάποιοι είναι προφανές ότι ελαύνονται από σκοπιμότητες και αλλότρια κίνητρα και αυτό καθίσταται ακόμα πιο εμφανές, όταν ανάμεσα σε αυτούς που συστηματικά προσφεύγουν στα δικαστήρια περιλαμβάνονται άτομα, τα οποία τα τελευταία χρόνια -όχι μόνο ήταν αποστασιοποιημένα- αλλά και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στήριξαν υποψηφιότητες άλλων συνδυασμών».

Αυτό επιβεβαιώνεται, πρόσθεσε, «και από το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει στο δικαστήριο ως εγγύηση ποσόν πέραν των 200χιλιάδων ευρώ απλά για να παρεμποδίσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες ενός κόμματος».

Όπως ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος «αυτός είναι και ο λόγος που η ΕΔΕΚ κατέθεσε πρόταση στη Βουλή η οποία διασφαλίζει τη λειτουργία των κομμάτων στη βάση των αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων και του Καταστατικού, χωρίς να παρεμποδίζεται το δικαίωμα προσφυγής στο δικαστήριο για ποινικά ή αστικά αδικήματα».

Σημείωσε πως «ταυτόχρονα η πρόταση ενισχύει τη διαφάνεια και τον πιο αυστηρό έλεγχο της οικονομικής τους διαχείρισης».

Κάλεσε, τέλος, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, να παραμείνουν σταθεροί στις απόψεις και στις θέσεις τους, σημειώνοντας πως «η δημοκρατία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπονομεύεται».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση