ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σιζόπουλος: Να ρωτήσετε το ΡΙΚ ποιος έκοψε τον Ευσταθίου

Τα προβλήματα που δημιούργησαν κάποιοι σκόπιμα δεν αποδυνάμωσαν το κόμμα αλλά ενίσχυσαν τη δυναμική του λέει ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

Επί παντός επιστητού ερωτήθηκε, όντας καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή της Οριάνας Παπαντωνίου «Διασπορά Ειδήσεων» ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Η θεματολογία κινήθηκε γύρω από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα καθώς και το ρόλο που ενδέχεται να διαδραματίσει στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και το ενδεχόμενο προσφυγής από κάποια μέλη καθώς και το αν σχετίζεται με το «κόψιμο» από εκπομπή του ΡΙΚ του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου.

«Ποιος έκοψε τελικά τον κύριο Ευσταθίου;» ρώτησε εκ νέου η δημοσιογράφος με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να απαντά «Αυτό να ρωτήσετε το ΡΙΚ».

Ο ρόλος της ΕΔΕΚ και το ενδεχόμενο συνεργασίας - Σε πρώτο πλάνο ΔΗΚΟ και Νικόλας

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Μαρίνος Σιζόπουλος η ΕΔΕΚ έχει ήδη εγκαινιάσει κύκλο επαφών με διάφορα κόμματα -τα οποία διευκρίνισε εκ νέου πως βρίσκονται εκτός κυβερνητικού σχήματος εξετάζοντας τις προοπτικές και δυνατότητες για συμφωνίες ενώ αποκάλυψε πως -πιθανότατα- την ερχόμενη Δευτέρα (9 Μαίου) θα έχει δεύτερη συνάντηση με το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Νικόλα Παπαδόπουλο μετά και το ναυάγιο συνεργασίας ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ.

Ερωτηθείς εάν και κατά πόσο η ΕΔΕΚ με τα τόσα εσωτερικά προβλήματα μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στον προεκλογικό διάλογο ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός. «Όχι απλά ουσιαστικό ρόλο αλλά και καθοριστικό ρόλο. Θα το δείτε και στα αποτελέσματα» δήλωσε για να προσθέσει πως τα προβλήματα που κάποιοι σκόπιμα δημιούργησαν για προσωπικούς ή άλλους λόγους το ένα μετά το άλλο καταρρέουν, ενώ όχι μόνο δεν αποδυνάμωσαν το κόμμα αλλά ενίσχυσαν τη δυναμική και αυτό διαφαίνεται και από την αυξημένη επιθυμία των μελών στις συγκεντρώσεις.

Αντιπαραθέσεις, εσωκομματικά… στο βάθος προσφυγές

Ερωτηθείς για το εάν τον προβληματίζει το γεγονός πως άνθρωποι και στελέχη που ήταν παραδοσιακά στο πλευρό του -κάποιοι μάλιστα στενοί του συνεργάτες- βρίσκονται απέναντι δηλώνοντας πως δε θα αφήσουν την ΕΔΕΚ και θα διεκδικήσουν αυτά που έχασαν (Παπαδάκης, Μυριάνθους) ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναρωτήθηκε «Και τι έχασαν δηλαδή; Την εξουσία; Ας βγουν να πουν αν τους απαγορεύσαμε ποτέ να έρθουν στα συλλογικά όργανα του κόμματος και να πουν τις απόψεις τους.» με τη δημοσιογράφο να επιστρέφει την ερώτηση λέγοντας πως άνθρωποι και στελέχη που είναι εδώ και χρόνια στην παράταξη πρέπει να λένε μόνο τη γνώμη τους;

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος απάντησε υπογραμμίζοντας πως για να έχει κάποιος ένα ρόλο αυτός διαδραματίζεται μέσα από την εκλογή του που επιφέρει και ανάληψη ευθυνών αλλά και καθηκόντων για να καταλήξει πως «κάποιοι» είχαν δύο επιλογές. Α) Να συμμετέχουν στα συλλογικά όργανα του κόμματος και να συμβάλουν στη διαμόρφωση αποτελέσματος και τελικών αποφάσεων ή Β) Εάν είχαν διαφωνίες και ήθελαν να αμφισβητήσουν την ηγεσία να καταθέσουν υποψηφιότητα ενώπιον των μελών του κόμματος.

Για το ενδεχόμενο προσφυγής και νέου εκλογικού συνεδρίου μέσω δικαστικών αποφάσεων κάλεσε όποιον θέλει να έρθει σε δημοκρατική διαδικασία ενώ για το αν νιώθει ντροπή για την εικόνα της ΕΔΕΚ δήλωσε «Το αντίθετο. Ντροπή πρέπει να νιώθουν αυτοί που καταφεύγουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις».

Πήρατε τηλέφωνο στο ΡΙΚ; «Κόψατε» τον κύριο Ευσταθίου;

Αναφορικά και με το ζήτημα που προέκυψε μετά το «κόψιμο» του βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου η Οριάνα Παπαντωνίου έθεσε ευθέως το μείζον ερώτημα στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ: «Πήρατε τελικά τηλέφωνο στο ΡΙΚ; Κόψατε τον κύριο Ευσταθίου;» με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να διαψεύδει κατηγορηματικά «Σαφώς και όχι» τονίζοντας πως στα τριάντα και πλέον χρόνια που ο ίδιος βρίσκεται στην προμετωπίδα του κόμματος ουδέποτε έχει πάρει τηλέφωνο οποιονδήποτε δημοσιογράφο για να κάνει παρέμβαση, ή να παραπονεθεί για οτιδήποτε ή ακόμα και για να ρωτήσει ποιο θα είναι το θέμα συζήτησης καταλήγοντας πως δε θέλει να εμπλακεί σε δημόσια αντιπαράθεση με στέλεχος του κόμματος.

«Ποιος έκοψε τελικά τον κύριο Ευσταθίου;» ρώτησε εκ νέου η δημοσιογράφος με τον Μαρίνο Σιζόπουλο να απαντά «Αυτό να ρωτήσετε το ΡΙΚ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση