ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιζόπουλος: Πώς απαντά στους «αποστάτες» και στο αν υπάρχει ταύτιση με ΕΛΑΜ

«Ήρθαμε πολλές φορές σε σύγκρουση με οικονομικά κατεστημένα και όχι μόνο. Κάποιοι θέλουν ουσιαστικά να μας απαξιώσουν μέσα από αυτή τη διαδικασία», δήλωσε στην «Κ».

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να πράξει και να λειτουργήσει όπως θέλει. Από εκεί και πέρα εμείς επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος, την ώρα που θα το κρίνουμε αναγκαίο, να μιλήσουμε δημόσια και να τεκμηριώσουμε τις απόψεις μας στη αδιάσειστων στοιχείων», απαντά ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε σχέση με την προσπάθεια δημιουργίας μίας νέας κοινωνικής πλατφόρμας, από πρώην στελέχη της ΕΔΕΚ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην «Κ» και την Οριάνα Παπαντωνίου, τονίζει ότι «μέχρι στιγμής έχουμε σιωπήσει. Επιδείξαμε συνέπεια που σε πολλές περιπτώσεις παρεξηγήθηκε γιατί κάποιοι θεωρούν ότι η σιωπή δεν είναι υπευθυνότητα αλλά αδυναμία. Εμείς θα αποφασίσουμε πότε θα μιλήσουμε και πάντα στη βάση αποδεικτικών στοιχείων για να αποδημήσουμε όλες αυτές τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκτοξεύονται σε βάρος του κόμματος, γιατί ενδεχομένως κάποιοι για τους δικούς τους προσωπικούς και οικονομικούς λόγους θεώρησαν ότι θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Στο ερώτημα εάν τα όσα προηγήθηκαν λάβωσαν την ΕΔΕΚ και πιθανώς αποδυνάμωσαν το κόμμα ενόψει δημοτικών και ευρωεκλογών, απαντά: «Όταν είσαι σε μάχη δέχεσαι και το λάβωμα. Εμείς μπήκαμε σε μάχη το 2015 με στόχο να ανορθώσουμε το κόμμα και να ενισχύσουμε την αξιοπιστία του. Μέσα από αυτή την προσπάθεια συγκρουστήκαμε με προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα ατόμων, καθώς και με κατεστημένα. Ως εκ τούτου λοιπόν, δεν τρέφουμε αυταπάτες. Δεχόμαστε έναν ανελέητο πόλεμο καθημερινά. Είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να φιμώσουν την ΕΔΕΚ. Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις».

«Η ΕΔΕΚ δεν έχει καμία σχέση με το ΕΛΑΜ»

«Είναι προφανές ότι η ΕΔΕΚ δεν έχει καμία σχέση με το ΕΛΑΜ, ούτε πρόκειται να έχει με ένα κόμμα το οποίο αποτελεί την ιδεολογική και πολιτική συνέχεια της χούντας των Αθηνών που κατέστρεψε την Κύπρο. Υπενθυμίζω ότι η ΕΔΕΚ ήταν το μόνο κόμμα που οργανωμένα αντιστάθηκε στη χούντα των Αθηνών», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, τις αναφορές ότι ο λόγος και οι θέσεις του κόμματός του ταυτίζονται πολλές φορές με το ακροδεξιό κόμμα ΕΛΑΜ. «Εάν από την πλευρά του το ΕΛΑΜ για τους δικούς του λόγους υιοθετεί θέσεις της ΕΔΕΚ, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μετακινήσουμε ή και να αλλοιώσουμε τις δικές μας. Δεν θα έρθουμε ως κόμμα να αναιρέσουμε θέσεις αρχών, γιατί ενδεχομένως άλλο κόμμα οποιασδήποτε πολιτικής προέλευσης θέλει να υιοθετήσει ή επιχειρεί να ταυτιστεί, για τους δικούς του λόγους με κάποιες από τις θέσεις μας», τονίζει.

Ερωτηθείς εάν στην περίπτωση της Χλώρακας υπήρχε ταύτιση θέσεων με το ΕΛΑΜ, απάντησε ότι εμείς βρεθήκαμε εκεί για να συμπαρασταθούμε στα δίκαια αιτήματα των πολίτων. Σε μια συγκέντρωση που συγκάλεσε το Κοινοτικό Συμβούλιο που αποτελείται από το σύνολο κομμάτων. Εάν υπήρξαν ομάδες ΕΛΑΜιτών ή άλλων που προσπάθησαν να αξιοποιήσουν αυτή τη συγκέντρωση για να προχωρήσουν σε αχρείαστες ρατσιστικές συμπεριφορές και ενδεχομένως σε ενέργειες, που εμάς μας βρίσκουν αντίθετους, δεν είναι δική μας ευθύνη αλλά της αστυνομίας».

Για τις κατηγορίες, ότι ναι μεν η ΕΔΕΚ παρουσιάζεται ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, η ρητορική και η εν γένει συμπεριφορά της δε κλείνει προς την Ακροδεξιά, ο κ. Σιζόπουλος σημειώνει τα εξής: «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Εμείς κινούμαστε προς την κατεύθυνση της πραγματικής σοσιαλιστικής ιδεολογίας, για αυτό ήρθαμε πολλές φορές σε σύγκρουση με οικονομικά κατεστημένα και όχι μόνο. Κάποιοι θέλουν ουσιαστικά να μας απαξιώσουν μέσα από αυτή τη διαδικασία. Πραγματικά θα ήθελα αυτοί που μας κατηγορούν να παραθέσουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έχουμε απομακρυνθεί από τη σοσιαλιστική μας ιδεολογία. Αντίθετα με αυτά που έχουμε πετύχει, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αν και βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση, θεωρώ ότι έχουμε ενισχύσει ακόμη πιο πολύ την ιδεολογία μας προς όφελος κυρίως των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα». Για το πώς θα απαντούσατε σε μια πρόταση συνεργασίας με το ΕΛΑΜ σε μία εκλογική αναμέτρηση, απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα, ούτε να το συζητάτε!»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Η επιστροφή του έχει προκαλέσει ήδη ανησυχίες στην Πινδάρου, το Προεδρικό και το περιβάλλον Αναστασιάδη
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ