ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σιζόπουλος: Στα βασικά ζητήματα υπάρχει σύγκλιση απόψεων ΕΔΕΚ - ΠΕΟ

Θα μπορούσαμε εντός και εκτός κοινοβουλίου να προωθήσουμε δράσεις προς όφελος των εργαζομένων

ΚΥΠΕ

Στα πιο βασικά ζητήματα υπάρχει σύγκλιση απόψεων, υπάρχει κοινή αντίληψη και θα μπορούσαμε ακριβώς εντός και εκτός κοινοβουλίου μέσα στο πλαίσιο αρμονικής συνεργασίας να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτές τις δράσεις προς όφελος των εργαζομένων, προς όφελος της κυπριακής οικονομίας αλλά πάνω από όλα προς όφελος της κοινωνίας και της πατρίδας μας, είπε ο Πρόεδρος ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ύστερα από συνάντηση που είχε με την ΓΓ ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σιζόπουλος συγχάρηκε την κ. Χαραλάμπους για την εκλογή της στην θέση του Γενικού Γραμματέα της συντεχνίας και της ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο στο οποίο αναλαμβάνει.

«Είμαι σίγουρος πως με την εμπειρία που διαθέτει η συνδρομή της θα είναι πάρα πολύ θετική και πάρα πολύ εποικοδομητική. Εξάλλου αυτό φάνηκε και από την συνάντηση την οποία είχαμε σήμερα και την ανταλλαγή απόψεων γύρω από βασικά ζητήματα που αφορούν κυρίως τους εργαζόμενους αλλά και επέκταση την κυπριακή οικονομία», είπε.

Έχουμε διαβεβαιώσει και οι δυο πλευρές, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος, πως αυτές οι συναντήσεις θα συνεχίσουν μέσα στο ίδιο πνεύμα για να μπορέσουμε κάθε φορά ανάλογα με τα προβλήματα που θα προκύπτουν να υπάρχει ανάλογη ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός που σε πολύ μεγάλο βαθμό πιστεύω είναι αναγκαίος και απαραίτητος.

Από την πλευρά της, η κ. Χαραλάμπους ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ για την αποδοχή του αιτήματος για συνάντηση.

Όπως έχουμε ήδη πει, ανέφερε, η ΠΕΟ ξεκίνησε ένα κύκλο επαφών με τα πολιτικά κόμματα, καταθέτοντας τις εισηγήσεις μας και τις θέσεις μας για βασικά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, αλλά τα οποία σίγουρα αγγίζουν και την κοινωνία και την οικονομία και την προοπτική του τόπου μας.

«Το σημαντικότερο θέμα, το οποίο πρέπει να κατανοήσει όλη η κοινωνία σήμερα, είναι ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση να διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες. Δεν μπορεί να συνεχίσει η Κυπριακή κοινωνία να είναι μια κοινωνία όπου οι λίγοι περνούν καλά και σε πλούτο και οι πολλοί βιώνουν συνθήκες, οι οποίες κάθε άλλο παρά αξιοπρεπείς μπορούν να χαρακτηριστούν», πρόσθεσε.

Είναι ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο, είπε, που εμείς εστιάζουμε την προσοχή μας - και αυτά είναι που συζητήσαμε και με τον κ. Σιζόπουλο- , «στην ανάγκη από τη μια να υπάρξουν ρυθμίσεις που να κατοχυρώνουν βασικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, δικαιώματα τα οποία είναι κατοχυρωμένα στις συμβάσεις, πρέπει να διασφαλιστούν και στη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό, αλλά ταυτόχρονα έχουμε τονίσει και την ανάγκη να στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας».

Επειδή γίνεται μια μεγάλη συζήτηση για την έλλειψη εργατικού δυναμικού, συνέχισε η κ. Χαραλάμπους, είναι πάρα πολύ σημαντικό όλοι φορείς της πολιτείας να δούμε τι δράσεις αναλαμβάνουν, έτσι που να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις για την ανάπτυξη του τόπου μας. Σημείωσε ότι «δεν μπορεί η ανάπτυξη να στηρίζεται στη φθηνή εργασία γιατί αυτό στο τέλος της ημέρας, θα αποβαίνει και ενάντια στις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας».

Ανέφερε ότι η ΠΕΟ θα είναι σε επαφή με το ΚΣ ΕΔΕΚ «γιατί θεωρούμε ότι σε αυτά τα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας, ο ρόλος τον πολιτικών κομμάτων είναι πάρα πολύ σημαντικός διότι χρειαζόμαστε την πολιτική στήριξη και παρέμβαση για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία, η οποία να στηρίζεται στις αρχές της δικαιοσύνης, η οποία να κατανέμει τον παραγόμενο πλούτο με ένα δίκαιο τρόπο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΕΔΕΚ  |  Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση