ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:43
 

Στα δύο το ΔΗΚΟ για την επιθεώρησης εργασίας

Βότσης, Μουσιούττας και Προκοπίου προειδοποιούν ότι δεν θα ψηφίσουν τροπολογίες που να αλλάζουν τη φιλοσοφία του Νομοσχεδίου

Newsroom K

Διχασμένη παρουσιάζεται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ αναφορικά με το νομοσχέδιο για την επιθεώρηση εργασίας. Το νομοσχέδιο αναμένεται να οδηγηθεί την Παρασκευή στην ολομέλεια, ωστόσο τροπολογίες που κατέθεσε το ΔΗΚΟ, φαίνεται να αλλάζουν κατά πολύ το νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα τρεις εκ των βουλευτών να διαφοροποιούνται. Μαζί τους και άλλα στελέχη, όπως ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Αλέκος Τρυφωνίδης, ο Χρίστος Τσίγκης και ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης.

Αυτούσια η δήλωση Βότση, Μουσιούττα και Προκοπίου

Σε σχέση με το πολυσυζητημένο Νομοσχέδιο που αφορά τους επιθεωρητές εργασίας, επανατονίζουμε την θέση μας ότι μας βρίσκει σύμφωνους η τελική του κατάληξη όπως έχει συμφωνηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο. Είναι για εμάς σημαντικό το γεγονός ότι μετά από πολύμηνες προσπάθειες, ήρθαν σε τελική συμφωνία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που είναι οι εργοδοτικές οργανώσεις και οι οργανώσεις εργαζομένων που επηρεάζονται από την επερχόμενη ψήφιση του.

Η αποφασιστικότητα μας για την ορθότητα της τελικής έκβασης του Νομοσχεδίου έγκειται στο γεγονός ότι επιτέλους ρυθμίζεται μια αδικία η οποία συντελείται εδώ και πολλά χρόνια και αφορά την πραγματική οχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα το νομικό πλαίσιο όπως αναμένεται να ψηφιστεί, περιέχει σαφείς διατάξεις οι οποίες ρυθμίζουν εξώδικα πιθανές σοβαρές παραβάσεις από πλευράς των εργοδοτών και προνοεί την επιβολή διοικητικών προστίμων με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ευεργετική για όλες τις πλευρές αφού θα αποφεύγονται οι πολυδαίδαλες ποινικές διαδικασίες που οδηγούν στις δικαστικές αίθουσες.

Το γεγονός ότι υπάρχει αντίδραση από μια μικρή μερίδα εργοδοτών και όχι το σύνολο των επιχειρήσεων θα έπρεπε να προβληματίσει ακόμη περισσότερο τόσο την Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και το σύνολο του επιχειρείν. Ως αντιπρόσωποι του λαού πιστεύουμε ακράδαντα ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί ευεργέτημα μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου διότι η συγκεκριμένη ρύθμιση επιβραβεύει τους υγιείς επιχειρηματίες οι οποίοι προσπαθούν να ανταγωνιστούν τυχόν αθέμιτες πρακτικές των ανταγωνιστών τους.
Επανατονίζουμε την θέση μας ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε πιθανές τροπολογίες οι οποίες πιθανόν να κατατεθούν και να αλλάζουν την φιλοσοφία του Νομοσχεδίου. Θα σταθούμε αλληλέγγυοι στην μεγάλη μερίδα των εργαζομένων αυτού του τόπου αλλά και στους επιχειρηματίες οι οποίοι σέβονται τους υπαλλήλους που εργοδοτούν έχοντας μάλιστα οικονομικό κόστος σε σχέση με αυτούς που πιθανό να έχουν ως τακτική τους να υπεκφεύγουν των προνοιών των νομοθεσιών.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας;

«Τότε μόνο αυταρχικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα κράτος πραγμα που χρειαζόμαστε και σημερα....»
Αρμαγεδών  |  16:28

#PoliticsBlog Αναμένοντας το Plan B και τη νέα μεγάλη μάχη

«Ευτυχώς που ο Νίκαρος είναι πρόεδρος, κανένας άλλος δεν θα μπορούσε...»
Αρμαγεδών  |  12:00

Θα μείνουμε χωρίς ποιητές

«Αρμαγεδων και αλφα μα τοσο επιφανειακοί πλεων; Διαβασατε το κειμενο αλλα δεν καταλαβατε τιποτα και αυτο ...»
Εγω  |  09:54

Πολύτιμο δώρο

«Η ουσία όμως είναι ποιός θα τα πληρώσει, όταν η πιο πλούσια γεννιά που έζησε δημιούργησε τόσα πολλά ...»
Αρμαγεδών  |  08:00

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X