ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στα χαρακώματα ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ: Η κολλημένη βελόνα και ο αντιακελισμός στη νέα κόντρα

Επιστράτευσε Κασουλίδη για την μάχη της πρωτιάς στις Ευρωεκλογές ο Δημοκρατικός Συναγερμός - Δεν θα ανακόψει τις διαρροές του προς το ΕΛΑΜ, απάντησε το ΑΚΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Συνεχίζεται ο χαρτοπόλεμος μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ενόψει των διπλών εκλογών. Αρχικά ο τέως Υπουργός Εξωτερικών και Μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου ΔΗΣΥ, Ιωάννης Κασουλίδης με γραπτή του δήλωση ανέφερε «το ΑΚΕΛ μαζί με άλλα ευρωπαϊκά κομουνιστικά κόμματα αντιπαρατίθενται με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις βασικές αξίες της. Παράλληλα προσθέτει ότι «όσο για τις θέσεις τους ότι η ΕΕ πρέπει να γίνει ένωση των λαών και όχι του μεγάλου κεφαλαίου, μου θυμίζουν τα φοιτητικά μου χρόνια. Αλλά εκεί κόλλησε η βελόνα και εκεί έμειναν 50 χρόνια μετά», καταλήγει η ανακοίνωση του.

Τις αναφορές του Κασουλίδη δεν άφησε αναπάντητες το ΑΚΕΛ και με ανακοίνωση του τόνισε «θα έπρεπε να είχε καταλάβει ο Συναγερμός ότι η κασέτα που παίζει τις τελευταίες μέρες δεν πιάνει πλέον. Ο Συναγερμός δεν θα ανακόψει τις διαρροές του προς το ΕΛΑΜ με αντιακελισμό, αλλά με αυτοκριτική για τη συνεργασία του με την ακροδεξιά καθώς και για τον εξευτελισμό της χώρας τη δεκαετία Αναστασιάδη».

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός με ανακοίνωση του απαντά στο κόμμα της Αριστεράς, αναφέροντας μεταξύ άλλων «πολύ απλά, χωρίς ''πανικό'', το ΑΚΕΛ καταφεύγει στα ψέματα και στη διαστρέβλωση για να διαβάλλει τον Δημοκρατικό Συναγερμό και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκλωβισμένο στις δικές του μόνιμες και απαρχαιωμένες αγκυλώσεις. Το ΑΚΕΛ (και μόνο αυτό) βλέπει συνεργασίες με την ακροδεξιά, αντιδρά με την κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας, που είναι υπέρ της πατρίδας μας, και βλέπει μονίμως μια συνομωσία κατά των πολιτών και …υπέρ του κεφαλαίου!!!»

Η ανακοίνωση Κασουλίδη 

Η κοινή διακήρυξη 15 ευρωπαϊκών κομμουνιστικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ, για τις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές αντιπαρατίθεται με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις βασικές αξίες της και όχι με τις ομάδες και τα κόμματα που την απαρτίζουν. Αλλά όταν προκληθούν εδώ στην Κύπρο ότι είναι ευρωσκεπτικιστές διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Παραθέτουν θέσεις για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων. Πολλά προγράμματα όμως και θέσεις της ΕΕ, αν μπουν στον κόπο να τις διαβάσουν, έχουν επ’ αυτών ολοκληρωμένες θέσεις και πολιτικές.

Επιτίθενται εναντίον του Συμφώνου Σταθερότητας. Λες και ξεχάσαμε εμείς εδώ στην Κύπρο με ποια δημοσιονομική έγνοια κυβέρνησε το ΑΚΕΛ και που μας οδήγησε με την καταστροφή της οικονομίας. Όσο για το δικαίωμα των τρίτων χωρών στη βιώσιμη ανάπτυξη, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΕ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παγκόσμιος πάροχος κονδυλίων προς ενίσχυση των χωρών του τρίτου κόσμου.

Ζητούν αυτά τα 15 κομμουνιστικά κόμματα «να σταματήσει η ΕΕ να υποκινεί και να τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία» και «να προωθηθεί ένα σύστημα συλλογικής ασφάλειας στη βάση των αρχών της τελικής πράξης του Ελσίνκι». Ποιος όμως κουρέλιασε την τελική πράξη του Ελσίνκι και το απαραβίαστο των διεθνών συνόρων; Άλλος από τον Πούτιν και την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία. Κάτι που υποχρεώνει την ΕΕ να ενισχύσει την άμυνά της και διαμαρτύρονται για την αύξηση των δαπανών για αυτήν.

Κάνουν και τόπο στην ακροδεξιά όταν υποστηρίζουν την «εγγύηση των δικαιωμάτων των μεταναστών». Το άλλο άκρο, όπως η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου στη συζήτηση με τον Στέφανο Στεφάνου.

Όσο για τις θέσεις τους ότι η ΕΕ πρέπει να γίνει ένωση των λαών και όχι του μεγάλου κεφαλαίου, μου θυμίζουν τα φοιτητικά μου χρόνια. Όταν το κραταιό τότε κομμουνιστικό κόμμα Γαλλίας έλεγε τα ίδια. Αλλά εκεί κόλλησε η βελόνα και εκεί έμειναν 50 χρόνια μετά.

Η ανακοίνωση ΑΚΕΛ

Θα έπρεπε να είχε καταλάβει ο Συναγερμός ότι η κασέτα που παίζει τις τελευταίες μέρες δεν πιάνει πλέον. Ο Συναγερμός δεν θα ανακόψει τις διαρροές του προς το ΕΛΑΜ με αντιακελισμό, αλλά με αυτοκριτική για τη συνεργασία του με την ακροδεξιά καθώς και για τον εξευτελισμό της χώρας τη δεκαετία Αναστασιάδη.

Όσο δε για την Ευρώπη, προφανώς δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ με τον Συναγερμό.

- Ο Συναγερμός υπερασπίζεται μια Ευρωπαϊκή Ένωση που μετρά 95 εκατομμύρια φτωχούς την ώρα που οι 5 πλουσιότεροι στην Ένωση αυξάνουν την περιουσία τους κατά 6 εκατομμύρια ευρώ την ώρα.

- Ο Συναγερμός υπερασπίζεται ακόμα την πρόσδεση της ΕΕ με το ΝΑΤΟ και την διοχέτευση δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ στην πολεμική βιομηχανία και στον εξοπλισμό του Ζελένσκι, πράγματα με τα οποία διαφωνεί η μεγάλη πλειοψηφία των Κυπρίων.

- Όπως ακριβώς δεν δέχεται η πατρίδα και ο λαός μας αυτό που προωθούν οι κυρίαρχες δυνάμεις στην ΕΕ -προεξάρχοντος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- την κατάργηση του βέτο στη λήψη αποφάσεων, κάτι που θα φιμώσει μια για πάντα τα μικρά κράτη-μέλη, όπως η Κύπρος.

- Και τέλος, μένει αναπάντητο γιατί σιώπησαν στην Πινδάρου μπροστά στην δρομολογούμενη ευρωπαϊκή συνεργασία της Δεξιάς με την Ακροδεξιά, όπως εξήγγειλε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δηλαδή τον ερχόμενο μήνα ο Συναγερμός θα ξανασυνεργαστεί με το ΕΛΑΜ, πλέον σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι πάντως φανερό ότι η ηγεσία του Συναγερμού, της κας Δημητρίου και του κου Δίπλαρου, πάντα υπό την κηδεμονία Αναστασιάδη, επιδιώκει την πόλωση γιατί τελεί υπό πανικό. Εντούτοις, δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε.

Η νέα ανακοίνωση ΔΗΣΥ 

Πολύ απλά, χωρίς «πανικό», το ΑΚΕΛ καταφεύγει στα ψέματα και στη διαστρέβλωση για να διαβάλλει τον Δημοκρατικό Συναγερμό και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκλωβισμένο στις δικές του μόνιμες και απαρχαιωμένες αγκυλώσεις.

Το ΑΚΕΛ (και μόνο αυτό) βλέπει συνεργασίες με την ακροδεξιά, αντιδρά με την κοινή πολιτική άμυνας και ασφάλειας, που είναι υπέρ της πατρίδας μας, και βλέπει μονίμως μια συνομωσία κατά των πολιτών και …υπέρ του κεφαλαίου!!!

Όσον αφορά τη χώρα και τον εξευτελισμό μας, μάλλον συγχύζονται με τη δική τους διακυβέρνηση. Που έκαναν σκουπίδια την οικονομία και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση