ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στεφάνου: «Απαράδεκτη και λανθασμένη η απόφαση» για τον αποκλεισμό των παιδιών ΑμεΑ

Η Κυβέρνηση «οφείλει να είναι διπλά προσεκτική όταν δίνει απαντήσεις για αυτό το θέμα», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ

Newsroom K

Ως «απαράδεκτη και λανθασμένη» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τον αποκλεισμό των παιδιών με αναπηρίες από τις σχολικές αίθουσες.

Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου αναφέρει ότι η Κυβέρνηση «οφείλει να είναι διπλά προσεκτική όταν δίνει απαντήσεις για αυτό το θέμα».

Αυτούσια η δήλωση:

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αποκλείσει τα παιδιά με αναπηρία από την επιστροφή στα σχολεία δικαιολογημένα προκαλεί αγανάκτηση και αντιδράσεις. Ο χειρισμός του Υπουργείου Παιδείας δεν συνιστά μόνο προχειρότητα και έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού. Αποκαλύπτει μια εξαιρετικά προβληματική αντίληψη για την αναπηρία, για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες, για τη φιλοσοφία που διέπει την ειδική εκπαίδευση, για την ισοτιμία.

Η κυβέρνηση οφείλει να είναι διπλά προσεκτική και όταν δίνει απαντήσεις για αυτό το θέμα. Οφείλει να αντιληφθεί ότι «είναι μείζον θέμα» όταν ένα παιδί με αναπηρία και η οικογένεια του υπόκεινται σε τέτοιες απάνθρωπες διακρίσεις, σε χρονοβόρες διαδικασίες και στην κρατική αναλγησία.

Ο Υπουργός Παιδείας είναι εκτεθειμένος διπλά. Η Επιστημονική Ομάδα που συμβουλεύει το κράτος εδώ και τρεις μήνες δεν είχε συζητήσει ούτε της είχε ζητηθεί άποψη για αυτό το ζήτημα. Γιατί δεν συζήτησε με τους γονείς των παιδιών με αναπηρίες; Γιατί επί εβδομάδες δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα και θυμήθηκε το προηγούμενο βράδυ; Γιατί δεν εισακούει την Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ένταση μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ λόγω καθυστέρησης στα εμβόλια της AstraZeneca

«H ipokrisia tis EE se olo tis to megaleio... apo to 2016 katigorousate ton Trump gia protectionism kai ...»
Gq5yc6  |  11:22

Πρόεδρος: Με διάγγελμα ανακοινώνει μέτρα κατά διαφθοράς

«Aν ο Αναστασιάδης παραδεχτεί ότι είναι μέρος της διαφθοράς, θα τον παραδεχτώ! »
ΑΚΑ  |  10:08

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Γιατρέ, αν δεν το αντιλήφθηκες ακόμη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, σε έχει μέσα στα αναλώσιμα. »
ΑΚΑ  |  10:07

Αρχιεπίσκοπος:Ο Ούγγρος πήρε διαβατήριο-Όταν ήταν ο Βενιαμίν δεν μου χαλούσε χατίρι

«Ό,τι και να πει και να δηλώσει αυτός ο άνθρωπος, δεν γείνεται πιστευτός.»
ΑΚΑ  |  10:02

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση