ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:42
 

Στεφάνου: «Απαράδεκτη και λανθασμένη η απόφαση» για τον αποκλεισμό των παιδιών ΑμεΑ

Η Κυβέρνηση «οφείλει να είναι διπλά προσεκτική όταν δίνει απαντήσεις για αυτό το θέμα», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ

Newsroom K

Ως «απαράδεκτη και λανθασμένη» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τον αποκλεισμό των παιδιών με αναπηρίες από τις σχολικές αίθουσες.

Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου αναφέρει ότι η Κυβέρνηση «οφείλει να είναι διπλά προσεκτική όταν δίνει απαντήσεις για αυτό το θέμα».

Αυτούσια η δήλωση:

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αποκλείσει τα παιδιά με αναπηρία από την επιστροφή στα σχολεία δικαιολογημένα προκαλεί αγανάκτηση και αντιδράσεις. Ο χειρισμός του Υπουργείου Παιδείας δεν συνιστά μόνο προχειρότητα και έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού. Αποκαλύπτει μια εξαιρετικά προβληματική αντίληψη για την αναπηρία, για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες, για τη φιλοσοφία που διέπει την ειδική εκπαίδευση, για την ισοτιμία.

Η κυβέρνηση οφείλει να είναι διπλά προσεκτική και όταν δίνει απαντήσεις για αυτό το θέμα. Οφείλει να αντιληφθεί ότι «είναι μείζον θέμα» όταν ένα παιδί με αναπηρία και η οικογένεια του υπόκεινται σε τέτοιες απάνθρωπες διακρίσεις, σε χρονοβόρες διαδικασίες και στην κρατική αναλγησία.

Ο Υπουργός Παιδείας είναι εκτεθειμένος διπλά. Η Επιστημονική Ομάδα που συμβουλεύει το κράτος εδώ και τρεις μήνες δεν είχε συζητήσει ούτε της είχε ζητηθεί άποψη για αυτό το ζήτημα. Γιατί δεν συζήτησε με τους γονείς των παιδιών με αναπηρίες; Γιατί επί εβδομάδες δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα και θυμήθηκε το προηγούμενο βράδυ; Γιατί δεν εισακούει την Επίτροπο για τα Δικαιώματα του Παιδιού;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Για όλα φταίνε οι τράπεζες

«Βασικά η ευθύνες βαραίνουν την ΚΤΚ της οποίας η εκάστοτε διοικητές ήταν για τα κατσαρα.,.»
Αρμαγεδών  |  17:03

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X