ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στεφάνου: Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επιμονή για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

«Μεστή περιεχομένου και διαφωτιστική» χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Αθήνα ο Γενικός Γραμματέας του του ΑΚΕΛ

ΚΥΠΕ

«Μεστή περιεχομένου και διαφωτιστική» χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Αθήνα ο Γενικός Γραμματέας του του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι συζητήθηκε η κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια μετά την αποτυχία στο Κραν Μοντανά, το αδιέξοδο και την αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας αλλά και το τι μέλει γενέσθαι καθώς η Τουρκία χρησιμοποιεί, όπως είπε, αυτήν την κατάσταση προκειμένου να ενισχύει τα διχοτομικά της σχέδια για διαμόρφωση τετελεσμένων τόσο επί του εδάφους όσο και επί της θαλάσσης.

«Για το ΑΚΕΛ είναι ξεκάθαρο ότι στην προσπάθεια αυτή της Τουρκίας να εκτρέψει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, θα πρέπει να μας κάνει πιο συνεπείς και επίμονους στην προσπάθεια να παραμένουμε σταθεροί στις αποφάσεις και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως την περιγράφουν τα Ηνωμένα Έθνη», τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό συζήτησαν για τη διαδικασία και τον τρόπο που θα σπάσει το αδιέξοδο και η Τουρκία θα εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση. «Είναι εμφανές ότι άλλη επιλογή δεν υπάρχει από την επιμονή μας στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που σταμάτησαν, διαφυλάσσοντας τις συγκλίσεις και συζητώντας επί του πλαισίου Γκουτέρες», είπε.

Τέλος, συζητήσαμε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό την πρόταση που κατέθεσε το ΑΚΕΛ για τη δημιουργία κινήτρων για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

«Ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου είναι απαραίτητος. Διαχρονικά η Ελλάδα αποτελεί το βασικό στήριγμα της Κύπρου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και η λύση του θα βοηθήσει και στην επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών», κατέληξε ο κ. Στεφάνου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είχε συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών ενώ ακολουθούν συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση