ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στεφάνου: Επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες για αντιμετώπιση των ΜΕΔ

Απογοητευτικά τα νούμερα των αιτήσεων σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ

Newsroom K

Για τα όσα ειπώθηκαν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, τοποθετήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Βάσει της ενημέρωσης που τύχαμε σήμερα, δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι μεγάλες ανησυχίες που είχαμε αναφορικά με έλλειψη αποτελεσματικότητας του σχεδίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δάνειων. Πέραν λοιπόν από τον λανθασμένο προσανατολισμό που έχει το Σχέδιο Εστία, παράλληλα αποδεικνύεται και μη αποτελεσματικό. Η μη αποτελεσματικότητα του Σχεδίου γίνεται ακόμη πιο έντονη εξαιτίας της ασυνεννοησίας, ενίοτε και του αλαλούμ που επικρατεί μεταξύ των εμπλεκομένων που συμμετέχουν στο Σχέδιο. Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ενώ οι αρχικοί αριθμοί που δόθηκαν από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρονταν για περίπου δεκαπέντε χιλιάδες δικαιούχους, μέχρι σήμερα έχουμε μόνο 152 αιτήσεις στο τελικό στάδιο.

Θα πρέπει να πω ότι μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία ένδειξη για το τι θα κάνουν για τους ευάλωτους δανειολήπτες. Όπως επίσης τίποτα δεν έχει αναφέρει σχετικά με τους συνεπείς δανειολήπτες. Την ίδια ώρα, παρά το γεγονός ότι έχει αποφασιστεί η αναστολή των εκποιήσεων για όλους όσοι έκαναν αίτηση στο Σχέδιο Εστία, εντούτοις κάνεις δεν γνωρίζει τι γίνεται με τις εταιρείες πιστώσεων και τις εταιρείες πώλησης περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες είτε είναι θυγατρικές τραπεζών είτε είναι συνδεδεμένες μαζί τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  Χρέος  |  Φόρος  |  Βουλή  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X