ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στεφάνου: Η κυβέρνηση επέστρεψε στους ενεργειακούς σχεδιασμούς Χριστόφια

Επέκρινε την κυβέρνηση Αναστασιάδη, για «ξήλωμά σχεδιασμών, άσκοπη περιπλάνηση και επιλογές που προκάλεσαν περισσότερα προβλήματα»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, μετά τη χθεσινή ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Παπαναστασίου, δηλώνοντας ότι το ΑΚΕΛ θα τους στηρίξει, εάν στην πράξη γίνουν με βάση τις προφορικές προκηρύξεις.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ και την Οριάνα Παπαντωνίου, ο κ. Στεφάνου σημείωσε ότι όσον αφορά τα βασικά ζητήματα, είναι οι ίδιοι σχεδιασμοί που δρομολογούνταν επί κυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, επικρίνοντας την προηγούμενη κυβέρνηση, Νίκου Αναστασιάδη, για «ξήλωμά τους, άσκοπη περιπλάνηση και επιλογές που προκάλεσαν περισσότερα προβλήματα, όπως η ενεργειακή ανεπάρκεια της ΚΔ, το ακριβό ρεύμα και το τρέξιμο αυτή τη στιγμή για να προλάβουμε το τρένο».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, το ΑΚΕΛ βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τους σχεδιασμούς που ανέλυσε ο υπουργός Ενέργειας στον ίδιο προσωπικά κατά τη χθεσινή συνάντηση.

Αναφερόμενος σε κωλυσιεργία της κυβέρνησης Αναστασιάδη για το θέμα των ενεργειακών, τόνισε ότι αν σήμερα η Κύπρος είχε έτοιμο τον τερματικό σταθμό στο Βασιλικό, θα μπορούσε να αξιοποιούσε το κοίτασμα «Αφροδίτη» και θα μπορούσε να ήταν ενεργειακό κέντρο, όπου θα έφταναν ποσότητες φυσικού αερίου από άλλες χώρες, για να προωθηθούν στην Ευρώπη.

ΑΗΚ και σύμβουλοι υπουργών

Σύμφωνα με τον γγ του ΑΚΕΛ, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην έλευση και διανομή του φυσικού αερίου στους παραγωγούς ηλεκτρισμού, λόγω των ενεργειών της προηγούμενης κυβέρνησης. Σε σχέση με την ΑΗΚ, δήλωσε πως εάν απαληθευθεί η κρατική πολιτική στήριξης, όπως προανήγγειλε η κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ θα είναι υποστηρικτής.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα που προέκυψε με τους συμβούλους των υπουργών, ο κ. Στεφάνου είπε ότι αυτό προέκυψε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, «γιατί το Προεδρικό Μέγαρο κατάντησε χώρος που κανονίζουμε ημετέρους».

ΣΧΟΛΙΑ

Ονειρεύεται ακόμη τους σχεδιασμούς της αχαπαροσύνης και στην έκφραση κοκκινίζουν οι βουκούδες του και γυροφέρνει το βλέμμα γι’ αποκούμπι.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ