ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στεφάνου: Η Κυβέρνηση κωφεύει στα προβλήματα του κόσμου και της βιομηχανίας

Η Κυβέρνηση να επιστρέψει στους πολίτες τα αυξημένα έσοδα λόγω της ακρίβειας, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση να επιστρέψει στους πολίτες τα αυξημένα έσοδα λόγω της ακρίβειας και να λάβει οριζόντια μέτρα για ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών, είπε την Τρίτη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση κωφεύει και παραμένει αναίσθητη μπροστά στα πολλά προβλήματα».

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο περιοδείας του σε εργοτάξια μεγάλων αναπτύξεων στη Λεμεσό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως το κόμμα «στηρίζει το κυπριακό επιχειρείν για να έχουμε μια ισχυρή οικονομία, η οποία να προσφέρει ποιοτικές θέσεις εργασίας στους εργαζόμενους και την ίδια ώρα με την ισχυρή οικονομία να στηρίζουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος».

Είναι δύσκολη περίοδος για το επιχειρείν έχοντας υπόψη τη μεγάλη αύξηση στις τιμές βασικών πρώτων υλών, συνέχισε και πρόσθεσε πως η δεύτερη πτυχή για την οποίαν το ΑΚΕΛ πραγματοποιεί αυτές τις περιοδείες, αφορά τους εργαζόμενους, «που είναι για εμάς εξαιρετικής σημασίας».

«Θέλουμε οι εργαζόμενοι να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς για να μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής. Και τα νοικοκυριά μαζί με τις επιχειρήσεις δέχονται πολύ μεγάλη πίεση εξαιτίας της ακρίβειας και έχουμε μιλήσει με τους απλούς ανθρώπους και έχουμε επιβεβαιώσει αυτό το οποίο γνωρίζουμε και εισπράττουμε καθημερινά», συμπλήρωσε.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως χρειάζεται άμεσα να ληφθούν, πέραν από τα στοχευμένα μέτρα, και οριζόντια μέτρα, «για ν’ ανακουφίσουμε στο βαθμό του δυνατού τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά» και κάλεσε την Κυβέρνηση να υπογράψει και να εφαρμόσει τους νόμους που ψήφισε η Βουλή, έπειτα από πρωτοβουλίες του ΑΚΕΛ, «για μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό, για να τερματίσουμε τη διπλή φορολογία στα καύσιμα, για να τερματίσουμε τη φορολογία επί των ρύπων, για τους οποίους πληρώνουμε πολλά εκατομμύρια εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να λύσει το πρόβλημα με την ηλεκτροπαραγωγή».

Αυτά, πρόσθεσε, είναι συγκεκριμένα βήματα για ν’ αποφορτώσουμε σε σημαντικό βαθμό την κοινωνία και υπενθύμισε πως το κράτος έχει εισπράξει επιπρόσθετα έσοδα €850 εκ. λόγω της ακρίβειας, ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εισπράξει πάνω από €1 δις αυξημένα έσοδα.

«Αυτά είναι από τις τσέπες των φορολογουμένων πολιτών που βγαίνουν και πρέπει να επιστραφούν στους πολίτες. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και δυστυχώς η κυβέρνηση κωφεύει και παραμένει αναίσθητη μπροστά στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος αλλά και η κυπριακή βιομηχανία», κατέληξε στη δήλωση του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση