ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στεφάνου: Οι κοινωνικοοικονομικές πολιτικές της ΕΕ τρέφουν την ακροδεξιά

Ο κ. Στεφάνου μιλούσε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας και το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεβ

ΚΥΠΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου δήλωσε την Τρίτη πως είναι ανάγκη ν’ αλλάξουν οι κυρίαρχες κοινωνικο – οικονομικές πολιτικές που τροφοδοτούν την ακροδεξιά και να εφαρμοστούν πολιτικές που θα δώσουν ελπίδα και προοπτική στην κοινωνία.

Ο κ. Στεφάνου μιλούσε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας και το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεβ σε πάνελ με θέμα: «Η άνοδος της ακροδεξιάς και πολιτικές αντιμετώπισής της».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΑΚΕΛ, ο κ. Στεφάνου σημείωσε, την ανάγκη για ενότητα δράσης όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που πιστεύουν ότι η ακροδεξιά συνιστά απειλή για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Ανέφερε ότι «για να γίνει κατορθωτή η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακροδεξιάς θα πρέπει πρώτα να εντοπιστούν τα αίτια που την τροφοδοτούν».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα κοινωνικά αίτια και τις πολιτικές που επιβλήθηκαν στην ΕΕ «από τις κυρίαρχες δεξιές κυβερνήσεις οι οποίες προκάλεσαν μεγάλο κοινωνικό κόστος και διεύρυναν τις ανισότητες, δημιουργώντας απογοήτευση, ανασφάλεια, θυμό, απειλή και φόβο σε μεγάλα στρώματα της κοινωνίας».

«Είναι αυτές οι πολιτικές που γέννησαν και γιγάντωσαν την αμφισβήτηση και την αποστροφή από μεγάλο μέρος της κοινωνίας προς το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα, το οποίο αντανακλαστικά τελικά καταλήγει στη στήριξη της ακροδεξιά», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.

Περαιτέρω ο κ. Στεφάνου εξέφρασε την εκτίμηση πως «η ακροδεξιά ενισχύεται επίσης και από το γεγονός ότι δεξιά κόμματα σε αριθμό κρατών-μελών της ΕΕ συνεργάζονται σε κυβερνητικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο».

«Αυτή η στάση δεξιών κομμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι η δεξιά σε πολλές περιπτώσεις θεωρεί την ακροδεξιά εφεδρεία της για να μπορεί να διατηρείται στην εξουσία», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.

Είπε επίσης ότι «ακόμα και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν απέφυγε τον πειρασμό να απευθυνθεί προς την πολιτική ομάδα των Συντηρητικών, που αποτελείται από ακροδεξιά κόμματα, για συνεργασία με στόχο η ίδια να παραμείνει στην προεδρία της Κομισιόν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση