ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη Βουλή μέχρι αύριο η πρόταση δημοψηφίσματος για Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Βουλή έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίσει θετικά ή αρνητικά

ΚΥΠΕ

Στη Βουλή διαβιβάζεται μέχρι αύριο η πρόταση της εκτελεστικής εξουσίας σε σχέση με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ταυτόχρονα με τις βουλευτικές Εκλογές.

Στη βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας, η Βουλή έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίσει θετικά ή αρνητικά, εάν δηλαδή θα γίνει ή δεν θα γίνει παγκύπριο δημοψήφισμα ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές στις 30 Μαΐου.

Το σώμα αποφάσισε στη σημερινή συνεδρία του, την πρόταση που θα προωθηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, ανέφερε πως σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργικού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ταυτόχρονα με τις Βουλευτικές Εκλογές, το σώμα αποφάσισε στη σημερινή συνεδρία του, την πρόταση που θα προωθηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να τεθεί ενώπιον της νομοθετικής εξουσίας για λήψη απόφασης.

Πρόσθεσε πως, μεταξύ άλλων, η συγκεκριμένη πρόταση διαλαμβάνει και το ερώτημα, το οποίο η Κυβέρνηση θέτει στη Βουλή για να τεθεί ενώπιον του λαού, που είναι το ακόλουθο: «Συμφωνείτε με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη βάση της πρότασης της εκτελεστικής εξουσίας, για τη δημιουργία 17 νέων δήμων με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια;»

Ο κ. Νουρής ανέφερε πως αυτή η πρόταση θα διαβιβαστεί μέχρι αύριο στη Βουλή και, στη βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίσει θετικά ή αρνητικά, εάν δηλαδή θα γίνει ή δεν θα γίνει παγκύπριο δημοψήφισμα ταυτόχρονα με τις Βουλευτικές εκλογές στις 30 Μαΐου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση