ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη δημοσιότητα τέλος Αυγούστου το «Πόθεν Έσχες» του Προέδρου

Εκτός από τα περιουσιακά στοιχεία του Προέδρου θα δημοσιευθούν και των μελών του Υπουργικού, των Βουλευτών και των Ευρωβουλευτών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στόχος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το "Πόθεν Εσχες" είναι όπως τέλος Αυγούστου δοθούν στη δημοσιότητα (ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Βουλής) τα περιουσιακά στοιχεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, των Βουλευτών και Ευρωβουλευτών. Το "Πόθεν Εσχες" του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργών και των Βουλευτών έχει υποβληθεί με τον προηγούμενο νόμο και δεν περιλαμβάνει δήλωση περιουσιακών στοιχείων των συζύγων τους.

Με βάση την ενημέρωση της οποίας έτυχε το ΚΥΠΕ από την Διευθύντρια της Βουλής Βασιλική Αναστασιάδου κατά τη συνεδρία της Τετάρτης συζητήθηκαν νομικά και διαδικαστικά ζητήματα και άρχισε η εξέταση των δηλώσεων που υποβλήθηκαν.

Η κ. Αναστασιάδη είπε πως σε νέα συνεδρία που θα οριστεί σε λίγες ημέρες θα συνεχιστεί η εξέταση των δηλώσεων με στόχο να δημοσιευτούν τέλος του μήνα.

Εξήγησε πως για κάποιο λόγο δεν πήγαν τα μηνύματα προς τους Ευρωβουλευτές για τις υποχρεώσεις τους όπως αυτές διαμορφώθηκαν με το νέο νόμο και ως εκ τούτου δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις από τους Ευρωβουλευτές. Είπε πως απεστάλησαν νέες επιστολές προς τους Ευρωβουλευτές και τα έντυπα.

Η Επιτροπή έχει ενώπιον της, τις δηλώσεις των Βουλευτών, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών, για τα οποία υπήρχαν διαδικαστικά και νομικά ζητήματα όπως σε δεδομένα και στοιχεία που θα δημοσιευτούν, όπως είναι η διεύθυνση κατοικίας, ο αριθμός ταυτότητας.

Η Διευθύντρια της Βουλής διευκρίνισε περαιτέρω πως επειδή οι Βουλευτές υπέβαλαν ήδη και με τον προηγούμενο νόμο τις δηλώσεις των περιουσιακών τους στοιχείων, θα υποβάλουν δήλωση και των περιουσιακών στοιχείων των συζύγων τους, σε τρία χρόνια από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων τους.

Εξήγησε επίσης ότι τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων με βάση το νόμο δεν δημοσιεύονται.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως με βάση γνωμάτευση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο από τη Νομική Υπηρεσία, η δήλωση περιουσιακών του Προέδρου της Δημοκρατίας και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε επίσης με τον προηγούμενο και ως εκ τούτου δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής περιουσιακών στοιχείων των συζύγων.

Η Διευθύντρια της Βουλής εξήγησε ακόμα ότι η εξέταση των δηλώσεων που υποβλήθηκαν γίνεται ως προς την ορθή και με βάση το νόμο συμπλήρωση του εντύπου. Διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια διαδικασία η οποία δεν ολοκληρώθηκε πλήρως,

Η Ειδικής Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Πόθεν Εσχες τελεί υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής (ex officio )και σε αυτή συμμετέχουν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, ως τακτικά μέλη η Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ως αναπληρωματικά μέλη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση