ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη Σλοβενία για την άτυπη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Θα συμμετάσχει, μετά από σχετική πρόσκληση, σε συζήτηση με θέμα «Μεσόγειος: Μια Γεωστρατηγική Σκακιέρα»

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, μεταβαίνει την Πέμπτη στη Σλοβενία για να συμμετάσχει στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich), ενώ με την ευκαιρία της εκεί παρουσίας του θα συμμετάσχει επίσης ως ομιλητής, κατόπιν πρόσκλησης, στο Bled Strategic Forum 2021.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών του Gymnich, που θα αρχίσει το βράδυ της Πέμπτης και θα συνεχισθεί την Παρασκευή στo Brdo pri Kranju, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για την κατάσταση στο Αφγανιστάν όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις και για τις επιπτώσεις που αυτή έχει για την περιφερειακή ασφάλεια και τη σταθερότητα, ενώ αναμένεται περαιτέρω να ανταλλάξουν απόψεις για τις σχέσεις της ΕΕ με τις χώρες του Κόλπου, όπως και με την Κίνα.

Στο πλαίσιο της συνόδου και σε συνέχεια και της σχετικής Δήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 27ης Ιουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του των Κρατών Μελών της ΕΕ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, με έμφαση στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, οι συμμετέχοντες Υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο Σλοβένος Υπουργός Εξωτερικών Anže Logar, η χώρα του οποίου έχει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, με προσκεκλημένο τον Ινδό Υπουργού Εξωτερικών, Subrahmanyam Jaishankar.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει, μετά από σχετική πρόσκληση, σε συζήτηση με θέμα «Μεσόγειος: Μια Γεωστρατηγική Σκακιέρα», η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των εργασιών του Bled Strategic Forum που διοργανώνεται σε ετήσια βάση στην ομώνυμη πόλη της Σλοβενίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση