ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην άρνηση της τουρκικής πλευράς προσκρούει η προσπάθεια Ολγκίν

Στη συνεχή άρνηση της τουρκικής πλευράς για διάλογο, προσκρούει η προσπάθεια της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ

ΚΥΠΕ

Στη συνεχή άρνηση της τουρκικής πλευράς για διάλογο, προσκρούει η προσπάθεια της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Μαρία Ανχελα Ολγκίν, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές τη Δευτέρα.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, αυτό που θα μεταφέρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντησή τους στην Άγκυρα, είναι ότι υπάρχει μια πολιτική στάση από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας, όπως η διασύνδεση του Κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι όσον αφορά το Κυπριακό, η Ελληνοκυπριακή πλευρά έστειλε τα μηνύματα που έπρεπε να σταλούν και έδειξε από την αρχή ότι κάνει στην πράξη αυτά που έστειλε ως μηνύματα. Σημείωσαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε θετικά σε όλα τα στάδια, και για το διορισμό Ολγκίν, και σε όλες τις εισηγήσεις για να σπάσει το αδιέξοδο, αλλά υπάρχει «μια διαρκής άρνηση» από την άλλη πλευρά.

Η Τουρκοκυπριακή πλευρά, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ήταν αρνητική και στην εισήγηση οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν τυχόν ανησυχίες τους, ακόμη και σε επίπεδο διαπραγματευτών με τη συνεργάτιδα της κ. Ολγκίν η οποία βρίσκεται στην Κύπρο.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι, την ίδια στιγμή, μαζί με την προσπάθεια της κ. Ολγκίν, τρέχουν και τα Ευρωτουρκικά και η διασύνδεσή τους με το Κυπριακό, μέσω των Συμπερασμάτων του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στην τηλεφωνική συζήτηση του Πρόεδρου Χριστοδουλίδη με τον Έλληνα Πρωθυπουργό το απόγευμα της Κυριακής, η οποία διάρκεσε αρκετή ώρα, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τέθηκε και η παράμετρος ότι η άλλη πλευρά είναι αρνητική.

Αυτό που θα μεταφέρει ο κ. Μητσοτάκης στον Τούρκο Πρόεδρο, είναι ότι υπάρχει μια πολιτική στάση από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας, όπως η διασύνδεση του Κυπριακού με τα Ευρωτουρκικά, ανέφεραν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, μετά την συνάντησή του με τον Τούρκο Προέδρο, αναμένεται να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη το βράδυ της Δευτέρας ή την Τρίτη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση